10. Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı Başladı

tarafından
68
10. Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı Başladı

Çorlu Belediyesi tarafından Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Mektebim Koleji ile Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası iş birliğiyle düzenlenen "Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı" başladı.

 

23 Eylül – 2 Ekim 2022 tarihleri arasında Salih Omurtak Caddesi'nde düzenlenen Türkiye'nin tanınmış yazarlarının yanı sıra kırtasiye firmalarının da yer aldığı 10. Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı'nın açılış törenine Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, İlçe Jandarma  Komutanı Yzb. Engin Türk, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Lokman Hakan Tecer, Çorlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yinanç, CHP Çorlu İlçe Başkanı Av. Özgür Ertaş, İyi Parti Çorlu İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever, Büyük Birlik Partisi Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdülkerim Kasap, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna, Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kart, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, önceki dönem belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, basın mensupları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

"Yazarlarımız ve Hepsi Büyük Emeklerle Yazılmış Kitapları Halkımızla Buluşturduk"

İstiklal Marşımızın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Mektebim Koleji öğrencileri tarafından gösteri düzenlendi. Öğrencilerin gösterilerinin ardından kürsüye gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, fuarı düzenlerken geçmiş tecrübelerden yola çıktıklarını belirterek, "Bu yıl onuncusunu düzenlediğimiz fuarımızda yazarlarımız ve hepsi büyük emeklerle yazılmış kitaplarla Çorlu halkını daha kolay bir şekilde buluşturmak, 7’den 70’e tüm hemşehrilerimiz için Kitap Fuarı’nı daha kolay ulaşılabilir hâle getirmek ve kent kültürümüzü şehrimizin merkezinde yaşatmak amacıyla Salih Omurtak Caddesinde düzenlemeye karar verdik. Ayrıca fuardaki kırtasiye stantlarımızın tamamının Çorlulu esnafımızdan oluşması için de çaba gösterdik.

 

Çorlulu hemşehrilerimiz için düzenlediğimiz bu etkinlikte maddi ve manevi olarak kazananın da yine Çorlulu hemşehrilerimizin olacağına inanıyorum. Kitap Fuarımız yıllar içerisinde Çorlu’muzla birlikte büyüdü ve gelişti. Bugün, 10 yıldır Çorlulu vatandaşlarımızı kitaplarla ve yazarlarla buluşturuyor olmanın haklı gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Kentimizde kitap okuma alışkanlığını artırmak amacıyla başladığımız, yıllar içerisinde büyüyüp gelişerek günümüze ulaşan ve her yıl daha ileriye taşıdığımız Kitap Fuarımıza bu yıl 10 gün boyunca 50’nin üstünde yazarımız ve birçok yayınevimiz katılacak, imza günleri ve söyleşiler düzenlenecek.

 

"Atatürk'ün İzinden İlerliyoruz"

Bizler, “Dünyada her şey için; uygarlık için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir; fendir.’’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gidiyor; projelerimizi ve hizmetlerimizi bu doğrultuda planlıyor ve faaliyete geçiriyoruz.

 

"Okuma Alışkanlığının Artırılması İçin Çabalamalıyız"

Son zamanlarda ülkemizde yapılan araştırmalarda da görüyoruz ki kitap okumayanların oranı gün geçtikçe artmaktadır. İstatistiklere göre 2019 yılında kitap okumayanlar 50.9 iken, bu oran 2020 yılında 59.1 olarak ciddi bir artış göstermiştir. 2020 yılında kitap okuyanların oranının 40.9 olması vatandaşlarımızın gelişimi için son derece önemli olan kitap okuma alışkanlığının artırılması için çaba sarf etmemiz gerektiğini gösteriyor.

 

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte gençlerimiz zamanlarının çoğunu sosyal medyaya ayırmaktadır. Ülkemizde sosyal medyada vakit geçirme süresi günlük ortalama 2.6 saat, bilgisayar oyunlarında ise günlük ortalama 2.3 saattir. Kitap okumak, en önemli özelliği hız olan internet çağında oldukça yavaş bir tempoya sahip bir eylem hâline gelmiştir. Ancak kitap okuma alışkanlığını hem kendimizde hem de çocuklarımızda alışkanlık hâline getirmek, kazanılması gereken en önemli ve anlamlı çabalardan biridir.

 

"Ticaret Merkezi Salih Omurtak Caddesi Olacak"

Çorlu’nun kalbi olarak nitelendirdiğim ve gelecek zamanda da yayalaştırma projesinin tamamlanmasıyla sosyal, çevresel ve ekonomik anlamda önemli bir kent ve ticaret merkezi olmasını planladığımız Salih Omurtak Caddemiz, bizlere 10 gün boyunca muhteşem bir kültür-sanat yolculuğu vadediyor. İnanıyorum ki bu süre zarfında hepimizin kalbi bu noktada, yani kent merkezimizde, kitapların dünyasında atacak.

 

"Çocuklarımıza Okuma Alışkanlığı Aşılamalıyız"

10. Kitap Fuarı ile birlikte yalnızca Çorlu’muzda ikamet eden değil Trakya’daki binlerce okura da ulaşmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı kitaplarla buluşturmayı, onlara okuma sevgisini aşılamayı hedefliyoruz.

 

"Katkı Sunan Herkese Teşekkür Ederim"

Fuarımızı birlikte hayata geçirdiğimiz Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’na, Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na, Mektebim Koleji’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Kentimiz ile ilgili birlikte karar almak, odalarımızın ve başkanlarımızın desteğiyle projeler hayata geçirmek çok kıymetli. Ayrıca fuara katılan kıymetli yayınevlerimize, yazarlarımıza, esnafımıza ve hazırlık sürecinde katkıda bulunan meclis üyelerimize, belediye çalışanlarımıza da emekleri için teşekkür ediyorum.

 

Bizleri ileriyle götürecek olan yegâne araç kitaplardır. Tüm vatandaşlarımıza 10 gün boyunca kültür ve sanat ile dolu günler, keyifli okumalar diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum…" dedi.

 

"Kentimiz Adına Önemli Bir Etkinlik"

Başkan Sarıkurt'un konuşmasının ardından kürsüye gelen Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, bu tür etkinliklerin sokak ve caddelerde işlevsellik kazanmasının çok önemli olduğunu ve kentin kültürel anlamda gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade ederek, "Başta Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt olmak üzere; Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı'nın düzenlenmesinde emeği geçen, fuara katılan herkesi kutluyorum. Kentimiz adına kültürel anlamda önemli bir etkinlik düzenleniyor. Bugün geldiğimiz noktada maalesef halkımızın okuma alışkanlıkları istediğimiz seviyelerde değil. Bunun artırılması çok önemli ve değerli.

 

"Maalesef Yeteri Kadar Kitap Okumuyoruz"

Eskiden gerçekten okuyan bir nesildik ama bugün baktığımız zaman, bu oranın düştüğünü görüyoruz. Belediye başkanımızın da ifade ettiği gibi, kitap okumayan kişilerin nüfusa oranı yüzde 59. Bugün teknolojik gereklilikler, mesleki kariyer peşinde koşmak, günlük koşuşturma derken maalesef yeteri kadar kitap okumuyoruz. Okumayan bir insanın kendini geliştirme ihtimali yok. Biz kitap okumayı çocuklarımıza da aktarmak zorundayız.

 

"Şehri Şehir Yapan Kültürdür"

Burada ne kadar kitap olduğu önemli değil, ne kadar kalabalık olduğumuz çok daha önemli… Bizlerden ziyade çocuklarımızın o kitabı eline alıp okuma zevkini hissetmesini istiyorum. Biz Türk toplumu olarak okuyan bir toplum değiliz. Genelde basmakalıp işler ve fikirlerle yürüyoruz. Şehir hayatı sadece yollardan, fabrikadan, yapılardan ibaret değildir; bir şehri şehir yapan kültürdür, kültürü kültür yapanda okumak ve kitap alışkanlığıdır.” şeklinde konuştu.

 

Protokol Stantları Gezdi

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirilirken Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve protokol mensupları 10. Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı kapsamında kurulan stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı.

 

10. Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı'nın ilk gününde yazarlar Nihat Gökmen, Ayla Özkan, Ozan Deniz ve Nazan Arısoy kitapseverler ile buluşurken yazar Nazan Arısoy "İlişkilerde Etkili iletişimin Önemi" konulu söyleşide okurlarıyla buluştu.

 

10. Geleneksel Çorlu Kitap ve Kırtasiye Fuarı boyunca 50'yi aşkın yazar okurlarıyla buluşmaya devam edecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı