17. Uluslararası İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Malzemeleri Fuarı açıldı.

tarafından
59
17. Uluslararası İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Malzemeleri Fuarı açıldı.

Ağız ve diş sağlığı alanında en son teknoloji ürünlerin ve hizmetlerin sergilendiği IDEX İstanbul açıldı. Sektöre dair her türlü ürün ve hizmetin sergilendiği fuara, daha ilk günde, çoğu yabancı olmak üzere 10 binin üzerinde sektör profesyoneli geldi.

 

Kendi alanında dünyanın en büyük 3 fuarından biri olan IDEX İstanbul – 17. Uluslararası İstanbul Ağız-Diş Sağlığı Cihaz ve Malzemeleri Fuarı açıldı. İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuar, Avrupa, Afrika, Balkanlar, Körfez Ülkeleri, Bağımsız Devletler Topluluğu, Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere 100’e yakın ülkeden gelen alım gruplarını misafir ediyor. Pandemi nedeni ile iki yıldır düzenlenemeyen fuarın ilk 3 saatinde çoğu yabancı 10 binin üzerinde alıcı ziyaret etti. Kendi rekorunu kıran fuarda katılımcı ve ziyaretçiler arasında ciddi iş anlaşmaları imzalanıyor.  

 

Ağız ve diş sağlığı alanında en son teknoloji ürünlerin ve hizmetlerin sergilendiği, dünya diş sektöründe Türk firmalarının öne çıkarılması hedefiyle organize edilen IDEX İstanbul, 30 bin metrekare alanda düzenleniyor. Fuarda, yeni nesil anestezi cihazlardan teknolojik dolgu tedavilerine, yeni nesil görüntüleme cihazlarından çocuklar ve yetişkinler için eğlence ile teknolojiyi bir arada sergileniyor.

 

“3 saatte 5 binin üzerinde yabancı geldi”

Fuarın daha ilk 3 saatinde 5 binin üzerinde yabancı alıcının geldiğini söyleyen CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, “Çok büyük bir organizasyona imza attık. DİŞSİAD ile iş birliğimiz sayesinde hayata geçirdiğimiz bu fuar, daha ilk gününden, Türkiye’deki tüm fuarlardan daha fazla yabancı alıcı ağırlayacağını gösterdi. DİŞSİAD ve CNR Holding’in özel ekibi sayesinde muhteşem bir fuar yaşıyoruz. Yabancı alıcıların bu kadar çok olmasındaki en büyük paylardan biri de BİG DATA – BIA özel ekibimize ait. 8 yabancı dile hakim 40 kişilik bu ekibimiz, özel oluşturduğumuz alıcı dataları ile aylar boyunca görüşmeler yaparak fuara özel olarak davet etti. Meyvelerini de çok güzel bir şekilde topluyoruz. Fuara yerli alım grupları da yoğun ilgi gösteriyor. Yabancı alıcılar, İlk 3 saatte fuara giriş yapan 10 bin ziyaretçinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Bu fuar, ağız ve diş sağlığı sektörüne çok daha uzun yıllar hizmet edeceğimizin de kanıtıdır” dedi.

 

 “Yıl sonuna kadar ihracat hedefimiz iki katına çıkacak”

Dental sektörün ekonomik hacimsel büyüklüğü 2022 yılsonu itibari ile 1 milyar dolar seviyelerine ulaşacağını dile getiren DİŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uçar, “Sektörümüzün yerli üretim payı ise yüzde 25 seviyesine çıktı. Dışa bağımlılığa karşın yerli üretimin nasıl desteklenmesi gerektiği ve yerli üretimin geliştirilmesine yönelik çözüm önerileri getirmek için yoğun faaliyetlerimiz sürüyor. Bir önceki yıl IDEX İstanbul, 100 milyon dolarlık bir ticari hacim oluşturdu. Bu yıl en az 200 milyon dolarlık bir hedefimiz var” dedi.

 

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından, Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İş Adamları Derneği  (DİŞSİAD) desteğiyle düzenlenen fuarın açılışına, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Yaşık, Türk Diş Hekimleri Birliği Genel Başkanı Ahmet Tarık İşmen ve İstanbul Umum Diş Protez Teknisyenleri ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Değerli katıldı.

 

 Sektörün dünü, bugünü ve yarını ele alınıyor

Fuarda, uluslararası ünlü yerli ve yabancı akademisyenlerin konuk olduğu, sektörün dünü, bugünü ve yarınının ele alındığı sempozyum da düzenleniyor.  IDEX İstanbul kapsamında 4 gün boyunca düzenlenecek sempozyum programlarında ağız ve diş sağlığındaki yenilik ve gelişmeler uygulamalı olarak ele alınıyor. Dünyanın en önemli akademisyen ve uzmanları sektör çalışanları ve öğrencilere sektördeki yenilikler hakkında bilgi veriyor.

 

Aralarında Prof. Dr. Esra Uzer Çelik’in “Başarılı Direkt Posterior Kompozit Rezin Restorasyonlar İçin Altın Standartlar”, Prof. Dr. Nazmiye Dönmez ve Doç. Dr. Mağrur Kazak’ın “Kemomekanik Çürük Uzaklaştırma… Geçmişten Günümüze” ve Dr. Rodrigo Reis “Dental Kompozitlerdeki Gerçek Yenilikler Nelerdir?” gibi başlıkların bulunduğu oturumlarda, 25’in üzerinde uzman akademisyen yer alıyor.  

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı