2021 Yılının En Önemli AVM Satışlarından Biri JLL Türkiye’den

tarafından
78
2021 Yılının En Önemli AVM Satışlarından Biri JLL Türkiye’den

Palm City Mersin Alışveriş Merkezi'nin satışı JLL Türkiye’nin aracılığı, Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş, Yenişehir Alışveriş Merkezi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin ortaklığı ile gerçekleşti. 

Dünyanın dört bir yanında insanların hedeflerine ulaşabilecekleri yatırım fırsatları ve çalışma alanları yaratan JLL, gayrimenkul hizmetlerinde dünya lideri konumunda yer alıyor. Türkiye'de gayrimenkul sektörünü her geçen gün daha üst seviyeye taşıyan JLL Türkiye, Akdeniz'in yükselen şehirlerinden Mersin'e yeni bir soluk getiriyor. Kiralama ve yönetimi JLL Türkiye tarafından yapılan, 95.000 metrekare alana kurulu Palm City Mersin Alışveriş Merkezi perakende sektörü için büyük önem taşıyor.

JLL Türkiye aracılığı ile satışı gerçekleştirilen Bainbridge Gayrimenkul Ticaret A.Ş ve Yenişehir Alışveriş Merkezi Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Palm City Mersin Alışveriş Merkezi'nde CarrefourSA Hipermarket, LC Waikiki, Playland, Defacto, Flo gibi alanında lider pek çok perakende markası yer alıyor. Ayrıca AVM'de yer alan Decathlon mağazası 4.000 m2 alanıyla Akdeniz Bölgesi’nin en büyük spor mağazası olma özelliğini taşıyor.

JLL'nin AK Yatırım ve Cefic ile ortaklaşa danışmanlık verdiği satışta, JLL'nin Türkiye Sermaye Piyasaları Direktörü Can Şahintürk, satışa ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada "Yaklaşık bir yıl önce, JLL Sermaye Piyasaları ekibi olarak, Palm City Mersin Alışveriş Merkezi'nin satış sürecini organize etmek ve yapılandırmak üzere görevlendirilmekten büyük onur duyduk. Mevcut Türkiye ticari gayrimenkul piyasası göz önüne alındığında, gerçekleştirdiğimiz bu satış işlemi iyi yönetilen ve güçlü temellere sahip olmanın başarıya ulaşmadaki önemini bir kez daha gösteriyor” diyor.

JLL Türkiye Eş CEO’su Dora Şahintürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Akdeniz Bölgesi’nin önemli liman kentlerinden Mersin’e ekonomik olarak değer katan Palm City Mersin Alışveriş Merkezi'nin satışında aracı olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek ekledi: “Oldukça rekabetçi bir süreç ile satışı tamamlanan Palm City Mersin Alışveriş Merkezi’nin önümüzdeki dönemde ticari gayrimenkul piyasasında sevindirici miktarda bir satış artışı olabileceğinin sinyallerini veriyor. Bu doğrultuda elimizde biriken talebi, kazançlı yatırımlara yönlendirmeye devam edeceğiz.”

JLL Türkiye Eş CEO’su Tarkan Ander: “Ticari gayrimenkul pazarı için zorlu geçen pandemi sürecinin ardından, yatırımcıların tekrar piyasadaki fırsatları değerlendiriyor olması, bize gelecek ile ilgili olumlu sinyalleri veriyor. Perakende sektörü için önemli bir ekonomik değere sahip Palm City Mersin AVM’nin satışı için Sermaye Piyasaları ekibimizi kutluyorum.”  JLL yönetiminde yer alan AVM’lerin piyasa değerlerinin oldukça arttığını ve sektörel olarak öne çıktığını belirten Ander, kurum olarak satışa hazırlanan AVM’lerde ciddi bir başarı oranı sağlandığını ekledi.

2021'in 2. çeyreğinin en önemli AVM satışı işlemi olarak sayılan bu satın almadan sonra, Yenişehir Alışveriş Merkezi Sanayi ve Ticaret Limited bölgede sahip olduğu AVM sayısını ikiye çıkardı.  Bainbridge ise portföyündeki kalan ve yine JLL Türkiye’nin yönetiminde bulunan Bursa Carrefour Alışveriş Merkezi ile Türkiye’deki varlığını sürdürmeye devam ediyor.

 

JLL TÜRKİYE SERMAYE PİYASALARI HAKKINDA:

JLL Türkiye Sermaye Piyasaları ekibi ofis, perakende, lojistik ve otel pazarlarındaki; arsa aşamasında, inşaat halinde ya da faaliyette olup gelir getiren gayrimenkullerin, satın alma ya da satış danışmanlığını ve bu gayrimenkullerden oluşan portföylerin planlanması hizmetini üstleniyor. Gayrimenkullerin en yüksek değerle satılması, yabancı yatırımcılara yerel pazarda en verimli yatırım fırsatlarının sunulması ve projeye kaynak yaratmak amaçlı ‘muhtemel ortaklık’ sağlanması konularında müşterilerine hizmet veren Sermaye Piyasaları ekibi, sağladıkları hizmetlerde bugüne kadar Türkiye’de en fazla işlem gerçekleştirmesiyle öne çıkıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı