9. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri 13 Aralık’ta başlıyor

tarafından
55
9. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri 13 Aralık’ta başlıyor

Uluslararası EgeArt Sanat Günleri, Ege Üniversitesi öncülüğünde bu yıl dokuzuncu kez kapılarını açacak. EgeArt 13-16 Aralık tarihleri arasında, "Dijitalleşen Dünyada Sanat" teması ile kapsamlı bir programla sanatseverlerle buluşacak. Etkinliğin lansmanı, EÜ Yeni Senato Salonunda düzenlenen toplantıyla gerçekleştirildi. Lansman toplantısına EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ Üst Yönetimi, Senato Üyeleri, EgeArt Sanat Günleri Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu Üyeleri ile akademisyenler katıldı.

 

EgeArt ile sanat dolu günler yaşayacaklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi öncülüğünde ilki 2005 yılında gerçekleştirilen EgeArt Sanat Günleri, iki yılda bir İzmir’in farklı galerilerinde açılan görsel sanat eserlerinden oluşan sergileriyle sanatseverlere ulaşıyor. Bu süre içinde panel, söyleşi, sahne etkinlikleri ve çalıştaylar ile sanatseverler sanatın birçok dalı ile buluşturuluyor. Yıllar içerisinde geleneksel hale gelen ve markalaşan ‘EgeArt’, sanatta kaliteyi önemseyerek özellikle genç sanatçıları destekleyici bilimsel altyapı oluşturuyor” dedi.

 

“140’ın üzerinde ülke katılıyor”

Prof. Dr. Budak, “Sanatsal faaliyetler üretmek, sanatın gelişimine katkı sağlamak, sanatı ve sanatçıyı sanatseverlerle bir araya getirmek, Ege Üniversitesinin toplumsal görevleri arasındadır. Üniversitemizin uluslararasılaşma ve dijitalleşme hedefleri kapsamında; kültürlerarası etkileşimi artırmak, sanat belleğini zenginleştirmek ve sanatın gelişimine katkı sağlamak üzere gerçekleştirilecek olan EgeArt, bu yıl ‘Dijitalleşen Dünyada Sanat’ teması ile gerçekleşecek. Uluslararası niteliğe sahip etkinliğimize 140’ın üzerinde ülkeden katılım sağlandı. Ayrıca sergilenen eserlere internet üzerinden de erişim sağlanabilecek” diye konuştu.

 

144 ulusal, 53 uluslararası sanatçının katılacağı etkinlik kapsamında; 5 söyleşi, 2 konser, 1 göster, 1 tiyatro oyunu, 40 film gösterimi ve 5 dinleti etkinliği gerçekleştirilecek. Bununla birlikte; “Egeli Yitirdiğimiz Değerler Sergisi”, “Toprağın Sesi EgeArt Seramik Sanatçıları Sergisi”, “Miniprint Çalıştayı ve Uluslararası Miniprint Sergisi”, “Egeli Genç Sanatçılar Sergisi”, “EgeArt Seramik Koleksiyonu Sergisi”,  “Geleneksel Türk Sanatları Sergisi”,  “EgeArt Kağıt Çalıştayı Sergisi”,  “Ege Üniversitesi Arkeoloji Kazı Fotoğrafları Sergisi” ve  “Fotoğraf Sergisi” sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

Onursal Başkanlığını Prof. Dr. Necdet Budak’ın yaptığı, Seramik Sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan ve EÜ öğretim üyesi Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci küratörlüğünde gerçekleştirilecek olan 9. Uluslararası EgeArt Sanat Günlerinde Onur Sanatçısı ödülü, Ressam Ülkü Ünal’a, Onur Ödülü ise iş insanı Lucien Arkas’a verilecek. Etkinliğin açılışında Ebru Sanatçısı Garip Ay, canlı performans sergileyecek. EgeArt’ta “Büyük Türkiye Orkestrası” ve “Atırau Filarmonisi Murager Halk Müziği Topluluğu ve İnju Marjan Halk Dansları Topluluğu” konserleri, “Aşkın Muzip Halleri” tiyatro oyunu, Ege Üniversitesi “TÜHAD” Türk Halk Dansları Topluluğu’nun “Toprak Dans Tiyatrosu” ile sanat dolu anlar yaşanacak.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı