Akademi ve sanat okullarında size yetenek öğretmezler

tarafından
115
Akademi ve sanat okullarında size yetenek öğretmezler

Tiyatro ve sahnenin usta ismi Altan Gördüm, oyunculuğu, Vahide Perçin ile kurdukları akademiyi ve gelecek hedeflerini MAG okurları için anlattı.

 

“Yakın dönemde tiyatro salonu düşüncemiz vardı, hayata geçiremedik”

 

 “Salgın döneminde her alanda dizi sektörü çok büyüdü”

 

“ Akademi ve sanat okullarında size yetenek öğretmezler”

 

Usta sanatçı, Akademi 35 Buçuk Sanat Evi Kurucusu Altan Gördüm, MAG Mayıs sayısında merak edilenleri yanıtladı. 

 

Oyunculuk tutkusunu çok küçük yaşlarda fark ettiğini belirten usta isim, “Oyunculuk tutkusu çok erken yaşlarda fark ediliyor bana da öyle oldu. Yakın çevremi gözlemleyip onların özel bulduğum yanlarını kurgulayıp, yine onların olduğu ortamlarda küçük gösteriler halinde sunmak ilk oyunculuk deneyimim diyebiliriz” diye konuştu. Tiyatroyu ve sahneyi ayrılamayacağı bir sevgili olarak betimleyen Gördüm, “Bazen o sevgiliyi ihmal etsem de beni her zaman ilk günkü heyecan ve aşkla bıraktığım yerde bekler. Onunla tekrar birlikte olmak hem büyük bir mutluluk hem de büyük bir sorumluluk. Bu duyguları yaşayabilmek için hep hazır ve zinde olmalı, öyle yaşamalıyım” dedi.

 

 

Akademi 35 Buçuk ile yeni oyuncular yetiştiren başarılı sanatçı, öncelikle onlar iyi birer insan olmaları gerektiğini öğrettiğinin altını çizdi. İyi bir oyuncu olmanın en büyük şartının doğuştan gelen yetenekler olduğunu belirten Gördüm, “Oyunculuk ve sanat okullarında size yetenek öğretmezler. Var olan yeteneğinizi geliştirmenizi, kullanabilmenizi öğretirler” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı