Aliağa Belediyesi’nden Mesleki Yeterlilik Belgesi Protokolü

tarafından
91
Aliağa Belediyesi’nden Mesleki Yeterlilik Belgesi Protokolü

Aliağa Belediyesi, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak isteyen vatandaşlar için Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (MEYEMYBK) ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol ile bölgede istihdama katkı sunmanın yanı sıra, nitelikli işgücünün artırılması hedefleniyor.

 

Aliağa Belediyesi Duvarcı, İnşaat Boyacı, Alçı Sıvacı, Alçı Plakacı, Sıvacı, Seramik Karo Ustası, Isı Yalıtımcı, İnşaat İşçisi ve Makine Bakımcı meslek dallarında çalışan ya da bu kategorilerde Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak isteyenler ile MEYEMYBK arasında köprü oluyor.  

 

İmzalanan protokol kapsamında, belirlenen meslek dallarında mesleki yeterlilik belgesine sahip olmak isteyen tüm vatandaşlar Aliağa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İstihdam Bürosuna 5 Temmuz 2021 tarihinden itibaren müracaatta bulunabilecekler. Vatandaşlar, sadece bir kategori tercih ederek başvuru formunu doldurduktan sonra MEYEMYBK tarafından SMS ile bilgilendirilecek ve tercih ettikleri meslek grubu için sınava davet edilecekler. Sınava katılan adaylardan sınav ücreti talep edilmeyecek.

 

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ZORUNLULUĞU

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununa göre 183 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar çalıştırılamıyor. İş kazası durumlarında, belgesiz işçi çalıştıran işverenler, farklı hukuki yaptırımlarla karşılaşabiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı