Anadolubank dış ticaretteki payını büyütmeye devam ediyor

tarafından
74
Anadolubank dış ticaretteki payını büyütmeye devam ediyor

Anadolubank, dış ticaret firmalarına alternatif finansman imkanları sunup, avantajlar yaratarak ticari süreçlere tüm kademelerde destek vermeye devam ediyor. 

 

Oluşan karşılıklı güven sayesinde 2020 yılında dış ticaret işlemlerindeki payını bir önceki yıla göre iki katına çıkararak yeni bir başarıya imza atan banka, bu dönemde dış ticaret müşteri sayısını yüzde 20, işlem adedini ise yüzde 25 artırdı.

 

“Dış ticaret finansmanına olan desteğimiz devam ediyor”

 

İhracata ve ihracat yapan firmaların dünyaya açılmalarına katkı sağlamanın kültürlerinde var olduğunu ve bu firmalara desteklerini gururla sürdüreceklerini ifade eden Anadolubank Dış Ticaret Pazarlama Grup Müdürü Rifat Divrikli, dış ticaret firmalarına sağlanan desteklere ilişkin şu bilgileri verdi: “İhracatçı firmalara olan finansman desteğimizi artırarak devam ettiriyor, gerek banka kaynaklı gerek TCMB ve Eximbank kaynaklı sağladığımız finansmanlardan mümkün olduğunca daha çok firmanın faydalanması için tabana yaygın bir  strateji izliyoruz. Pandeminin etkisini en çok gösterdiği dönemde ihracatın finansmanı için yaklaşık 700 milyon dolarlık bir işlem hacmi sağladık. Ayrıca bu ürünleri ilk kez kullanacak ve aşina olmayan firmalarımıza; doğacak taahhütler, maliyetler ve diğer finansman alternatiflerine göre sağlanan avantajlar konusunda birebir destek olduk.” 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı