Bayer’in Düzenlediği Youth Ag Summit’e Katılacak 100 Genç Belli Oldu

tarafından
76
Bayer’in Düzenlediği Youth Ag Summit’e Katılacak 100 Genç Belli Oldu

Bayer’in Kasım ayında gerçekleştireceği Youth Ag Summit’e(Gençlik Tarım Zirvesi) 44 ülkeden seçilen 100 delege belli oldu. 2000 başvuru arasından Youth Ag Summit‘e, gıda güvenliği sorunu karşısında küresel tarım için sürdürülebilir çözümler geliştirmek üzere öğrenmeye ve iş birliği içerisinde çalışmaya istekli 18 – 25 yaş arasındaki genç liderler seçildi. 

 

Türkiye’den zirveye katılmaya mezun olduğu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi‘nde master eğitimine devam eden 23 yaşındaki Ziraat Mühendisi Ertuğrul Işık hak kazandı. 

Ertuğrul Işık: “Tarımın geleceğini değiştirmeye istekli genç liderlerin arasında yer almaktan ve Youth Ag Summit’e katılmaktan mutluluk duyuyorum. Hayallerinin peşinden koşan bir genç olarak, küresel tarım adına sürdürülebilir çözümler geliştirmek ve değişim yaratan fikirleri hayata geçirmek için dünyanın farklı ülkelerinden seçilen gençlerle birlikte çalışacağım, düşüncelerimi paylaşacağım için çok heyecanlıyım” dedi.

 

Seçilmek adına bu yılki delegeler, zirvenin genel teması olan “Aç Bir Gezegeni Beslemek” üzerine proje fikirlerini ve daha önceki çalışmalarından örnekler sundu. Bayer AG Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Ürünleri Bölüm Başkanı Liam Condon, "Gençler, gıda güvenliği sorunlarıyla mücadelede gerçek bir fark yaratmak için tutkuyla çalışmaya hazır. Geleceğin liderlerini destekleyerek, onlara daha sürdürülebilir bir gıda sistemi yaratmaları için yardımcı olacağız” dedi.

 

Bu yılki Youth Ag Summit kapsamında delgeler aynı zamanda ilk kez düzenlenecek YAS Üniversitesi programında 10 haftalık bir sürece dahil olacak. Ocak 2022’de başlayacak programda zirveye seçilen 100 genç; iş ve iletişim becerilerini geliştirmeye, mentorlardan koçluk almaya ve kendi proje konseptlerini geliştirmeye yardımcı olacak haftalık ödevleri tamamlamaya devam edecek. YAS Üniversitesi’nde delegeler, proje fikirlerini uzmanlara sunarak aynı zamanda ödüller için yarışma fırsatına sahip olacak. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı