Beylikdüzü Belediyesi toplu iş sözleşmesine imza attı

tarafından
246
Beylikdüzü Belediyesi toplu iş sözleşmesine imza attı

Beylikdüzü Belediyesi ile KESK’e bağlı TÜM BEL-SEN Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin imza töreni, emekçi personelin katılımı ile Belediye Başkanlık binası önünde gerçekleşti. Törende konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak emeğin hakkının korunduğu, emekçinin de mutlu ve huzurlu çalıştığı bir ortam oluşturmak istiyoruz. Benim birinci önceliğim alın terinizin karşılığının verilmesi” ifadelerini kullandı.

Emekçinin her zaman yanında olan ve haklarını öncelikli tutan Beylikdüzü Belediyesi, KESK’e bağlı TÜM- BEL-SEN Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesine imza attı. Belediye binası önünde gerçekleşen törene Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Tüm BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve emekçi belediye personelleri de katıldı. Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Genel Başkan Bozkurt, “Cesaretli, yüreği emekten yana akan yöneticiler işin başına geldiği zaman hayat değişip güzelleşebiliyormuş onu gördük. Pandemi koşullarına rağmen başta Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık olmak üzere bizi bir araya getirip emeği geçen herkese çok teşekkürler. Gerçekten çok önemli ve değerli bir iş yapıyoruz. Bugün belki çok fark edilmeyecek ama gelecekte tarihe not olarak düşülecek işlerden biridir” şeklinde konuştu.

Başkan Çalık: Hem Beylikdüzü’ne hem de emeğe yakışan bir görüşme oldu

“Beylikdüzü Belediyesi olarak emeğin hakkının korunduğu, emekçinin de mutlu ve huzurlu çalıştığı bir ortam oluşturmak istiyoruz” diyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık ise yaptığı konuşmada, “Ekip çalışmasına ve ortak çabaya çok önem veren bir belediye başkanıyım. Çalışanlarımızın hayat koşullarını
iyileştirmeye çalışırken bir taraftan da bu kente hizmet ediyoruz. Benim birinci önceliğim alın terinizin
karşılığının verilmesi. 2014 yılından itibaren kamu personeliyle yaptığımız sosyal ve mali tarafları da
kapsayan Toplu İş Sözleşmesini bu seviyeye getirmenin çabası ve gayreti içerisindeyiz. Gerçekten hem
Beylikdüzü’ne hem de emeğe ve alın terine yakışan bir görüşme oldu. Masanın her iki tarafının da mutlu
olacağı bir sözleşmeye imza atıyoruz. Hem çalışanlarımızın kendilerine hem de çocuklarının eğitimlerine
dair yaptığımız katkılar, engelli ama bütün engelleri aşan benim güzel çalışma arkadaşlarıma hem maddi
hem de sağlık katkıları ve aile içi şiddetin önlenmesine dönük yapmış olduğumuz çalışmalar sözleşmemizde yer aldı. Emeğin hakkının alındığı, çalışanların özgürce örgütlenebildiği ve alın terinin karşılandığı bu süreçte vereceğiniz emekler için şimdiden teşekkür ediyorum. Toplu İş Sözleşmesinin çalışanlarımıza, belediyemize, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)