‘Bi rahat durmaz ki bilirim ben’ BTP liderinin faiz öngörüsü 1 günde gerçek oldu

tarafından
66
‘Bi rahat durmaz ki bilirim ben’ BTP liderinin faiz öngörüsü 1 günde gerçek oldu

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “Dolar düştü, Erdoğan 10 gün içinde faiz indireceğiz der ve doların 9 lira yolculuğu başlar” demişti.

Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) genç lideri avukat Hüseyin Baş’ın siyasi öngörüleri, dikkat çekici bir hızla gerçek oluyor.
Son dönemde ÖTV’yi kaldıralım, Türkiye-KKTC-Azerbaycan için 3 devlet tek millet çıkışı ve AB’ne 5 milyar Euro biz verelim mülteciler siz alın cevabı geniş yankı bulmuş, bir çok siyasetçi bu tespitleri kullanmıştı.
BTP liderinin yeni bir öngörüsü de faizler konusunda çıktı.
3 Ağustos’ta sosyal medya hesabından paylaşım yapan BTP lideri, “Dolar 8,80 TL civarından 8,35 TL’lere kadar düştü. Tam bu noktada ne beklediğimi yazayım. En fazla 10 gün içinde Cumhurbaşkanı faizlerin düşürülmesinden bahseder ve doların 9 lira yolculuğu başlar. Not edelim” ifadelerini kullanmıştı.

Tam da BTP liderinin dediği gibi oldu

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın bu paylaşımından sadece 1 gün sonra kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan faizleri indireceklerini söyledi.
Erdoğan katıldığı bir televizyon programında, “Enflasyon noktasında da ağustos ayını geride bıraktığımızda, biz ağustos ile birlikte enflasyonda da düşüşü göreceğiz ama bunun oranı ne olur? Şu anda bulunduğumuzun bir defa çok çok altında olur. Bunun sinyalini ben de belli yerlere herhalde vermiş oluyorum. Çünkü bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Zira faiz oranlarında da bir defa düşüşe geçiyoruz ve yüksek faiz yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hüseyin Baş’ı haklı çıkardı

Erdoğan’ın faiz indirimi sinyali ile birlikte dolar tıpkı BTP liderinin belirttiği gibi hızlı bir yükselişe geçti. Erdoğan’ın sözlerini alıntılayan Hüseyin Baş, “Bi rahat durmaz ki bilirim ben” şeklinde esprili bir paylaşım yaptı.

Sinan Oğan’dan BTP liderine tebrik

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın, “Dolar düştü Erdoğan 10 gün içinde faiz indirimi açıklaması yapar” öngörüsünün hemen gerçekleşmesi sosyal medya ve siyaset dünyasında geniş yankı buldu.
BTP liderinin tweetini alıntılayan 24. dönem Iğdır Milletvekili Sinan Oğan “Bu öngörünüz için tebrik ederim. Hakikaten de tam da dediğiniz gibi oldu. Ayrıca dün Türkiye’ye yüklü milyarda döviz girişi vardı ama bu tesadüftür!!!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı