Borusan Cat ‘ müşterilerinin seçimi ‘ ödülünün sahibi oldu

tarafından
62
Borusan Cat ‘ müşterilerinin seçimi ‘ ödülünün sahibi oldu

Borusan Cat, Robotik Süreç Otomasyon (RPA) konusunda iş birliği geliştirdiği Kofax’ın düzenlediği Müşteri Mükemmelliği Ödülleri’nde “Müşterilerin Seçimi” ödülüne layık görüldü.

“Daha İyi Bir Dünya İçin Çözüm Üretiriz” anlayışı ile faaliyetlerini yürüten Borusan Cat, dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında iş süreçlerine entegre ettiği 137 robotuyla, dünyanın saygın, akıllı otomasyon çözümleri üreticisi Kofax’ın düzenlediği “Müşteri Mükemmelliği Ödülleri”nde “Müşterilerin Seçimi” ödülüne layık görüldü.  

Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Uzak Doğu Rusya olmak üzere toplam 6 ülkedeki operasyonları ile müşterilerine geniş ürün yelpazesi, hizmetleri ve çözümleri ile değer katan Borusan Cat, finanstan, teklif süreçlerine farklı alanlarda kullandığı robotlarla yıllık 4.161 insan/gün tasarruf sağlıyor.  

 

Süreçlere entegre robotların sayısı 130’da fazla

 

Dijital dönüşüm sürecini 2017 yılında hızlandırdıklarını belirten Borusan Cat İcra Kurulu Başkanı Özgür Günaydın, tamamı Türk mühendislerden oluşan 44 kişilik Borusan Cat Ar-Ge ekibinin geliştirdiği fark yaratan uygulamaların, müşteri deneyimini artırırken, kurum içi hız ve verimi en üst seviyeye taşıdığını belirtti. Günaydın, Kofax iş birliği ile robotik çözümler ve yapay zeka alanında çok önemli başarılar elde ettiklerin belirtirken şu değerlendirmede bulundu:

 

“Borusan Cat olarak finans ve muhasebe, pazarlama, operasyon, servis, planlama ve yedek parçada 130’un üzerinde robotumuz bulunuyor. Önemli iş süreçlerinde Kofax araçlarını kullanarak geliştirdiğimiz ve kritik iş süreçlerinde karar alma becerisi kazandırdığımız robotlar müşteri deneyimini artırmamıza ve insan kaynağımızı çok daha verimli kullanmamıza olanak tanıyor. Bunun sonucunda robotlar, yüzde 100’e yakın isabet oranlarıyla iş süreçlerindeki hatayı en aza indirgiyor. 

 

Robotların iş süreçlerimize etkisine baktığımızda örneğin teklif süreçlerini optimize eden robotlar sayesinde 2019 yılından bu yana toplam 171 binin üzerinde yedek parçanın müşterilerimize, tam zamanında ulaştırılmasını sağladık. İş makinelerine entegre ettiğimiz ve sorunları önceden tespit etmemize olanak tanıyan nesnelerin interneti (IoT) tabanlı Müneccim uygulamamız ile günde milyonlarca veriyi analiz ediyor ve sorunlar daha yaşanmadan müşterimize olası problemlere karşı çözümler sunuyoruz.” 

 

 RPA teknolojinin en başarılı örnekleri arasında

 

Daha önce elle yapılan işlemleri otomatik hale getiren RPA teknolojisi ile gerçekleştirilen her iki projeden birinin başarısızlığa uğrama olasılığı olduğunu belirten Günaydın, Borusan Cat’te yapılan çalışmalarla, yüksek başarı oranı yakalandığını belirtiyor: “Kofax’ın teknolojisiyle kendi tecrübelerimizi, birikimlerimizi birleştiriyor, ihtiyaçlarımıza özel çözümler üretiyoruz. İş süreçlerine entegre etmede detaylı ve uzun soluklu düşünülmesi gereken ve sürdürülebilir başarının zor olduğu böylesine bir teknolojide elde ettiğimiz sonuçlar, başarımızı daha da değerli hale getiriyor. Dünyanın kendi alanında en prestijli firmaları arasında yer alan Kofax tarafından ‘Müşterilerin Seçimi’ ödülüne layık görülmemiz, doğru yolda ilerlediğimizi teyit ederken, bizlere daha fazlasını başarmak adına motivasyon sağlıyor.” 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı