Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin perileri tarih yazıyor

tarafından
115
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin perileri tarih yazıyor

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde bu sezon, Bursa Büyükşehir Belediyespor fırtınası esiyor. Lig öncesinde düzenlenen Federasyon Kupası’nda final oynayan Büyükşehir’in perileri, ligde ise adeta rakip tanımıyor.

Bu sezon Sakarya Yükseliş karşısında hükmen galibiyet alıp, Federasyon tarafından Sakarya temsilcisinin ligden ihraç edilmesiyle 14 haftada oynadığı tüm maçları kazanarak çıtayı biraz daha yükselten potanın perileri, rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde oynanan tek gruplu statüde ilk yarıyı namağlup bitiren ve üst üste en fazla galibiyet alan ilk takım olma başarısı gösteren Bursa ekibi, bu başarısıyla büyük takdir topladı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü bu sezon takım kadrosunu, alt yapıdan yetiştirdiği 3 sporcuyu A takıma kazandırarak ve daha önce Süper lige takım çıkaran oyuncuları bünyesine katarak oluşturdu.

Öte yandan mücadele ettiği ligi domine edebilecek ve Süper lig tecrübesi bulunan yabancı oyuncusu Sasha Gooddlett’i ilk transfer olarak kadrosuna alan ve daha önce birçok sezon aynı takımlarda mücadele eden ve birbirini tanıyan oyuncuları da takıma dahil eden Belediyespor Kulübü, TKBL’deki Süper lige çıkma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer, “Basketbol branşımızın yanı sıra diğer takım sporlarında da önemli başarılar kazanıyoruz. Kadın Basketbol Takımımızın liderlik koltuğunda oturması bizleri fazlasıyla mutlu ederken, 14 maçı da kazanıp ligin ilkyarısını namağlup zirvede bitirmeleri ve daha önce ligde elde edilmemiş bir başarı yakalamaları, bizleri gururlandırdı. Sporcularımızın yakaladıkları başarı, yaptığımız yatırımların ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Bu vesileyle Kadın Basketbol Takımımızın teknik ekibini ve sporcularını kutluyorum” diye konuştu.Altyapı yatırımlarıyla çocukları sporla buluşturmayı ve Türk sporuna yeni yetenekler kazandırmayı amaçladıklarını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Gökhan Dinçer,  altyapı yatırımlarının meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın öncülüğünde sporda marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı