CHP Milletvekili Dr. Adıgüzel, ‘Artık ölüm kol geziyor. Türkiye’de bir can pazarı var’

tarafından
73
CHP Milletvekili Dr. Adıgüzel, ‘Artık ölüm kol geziyor. Türkiye’de bir can pazarı var’

Canlı yayında Türkiye’nin pandemideki durumuna değinen CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, “Artık ölüm kol geziyor. Türkiye’de bir can pazarı var. Bazı evlerden 2-3 cenaze aynı anda çıkıyor. Ben şahidim buna.

Tele 1’de Ana Haber bülteninde Alev Orgay Erbesler’in canlı yayı konuğu olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, pandemi sürecine ilişkin konuştu. Bir doktor olarak hastaları için yoğun bakım ünitesi bulmaktan zorluk çektiğini ifade eden Milletvekili Adıgüzel, Türkiye’deki durumun kötülüğüne dikkat çekti.

“BUNUN SORUMLUSU HÜKÜMET”

Ölümlerin çok fazla arttığını ve bu durumun “normal” bir hal olarak algılanmaya başladığını belirten Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Artık ölüm kol geziyor. Türkiye’de bir can pazarı var. Bazı evlerden 2-3 cenaze aynı anda çıkıyor. Ben şahidim buna. Yani inanılmaz bir şey. En kötüsü de bu ölümleri kanıksadık. Hiç ölmesi beklenmeyen gencecik insanları toprağa veriyoruz ve bu doğalmış gibi karşılıyoruz ve hükümeti daha çok sorgulamıyoruz. Bunun sorumlusu hükümet. Birçok açıdan hükümet. Sadece bu yapılmış kongrelerden falan değil. Lebalep salonlardan, lebalep yoğun bakımlara dönüştürdü bu hükümet, Türkiye’yi. Keza aşılamada gecikme oldu, yetirince aşılamayı yeterince zamanında sağlamadılar ve gerekli önlemleri tam olarak zamanında almadılar. Şu şekilde Dünya birincisiyiz. Çok daha gerilerde olan ülkelerin yaptığı tam kapatmaya hala yapmamakta direniyoruz. Hala daha çeşitli pasif uygulamalarla bu işi geçiştireceğimize inanıyoruz, aslında ülkenin bunu sorgulaması lazım, AK Parti’yi sorgulaması lazım” dedi.

“TÜM COVİD’İN YÜZDE 10’U TÜRKİYE’DE”

Dünya üzerindeki tüm COVİD vakalarının yüzde 10’unun Türkiye’de olduğuna dikkat çeken Milletvekili Adıgüzel, “Mart başında bu açılmayı yapmayın, vakalar artıyor dedik o gün sizin kanallarda da söyledim. Dedim ki bakın bunu zamanı değil, çünkü yukarıya doğru giden tek ülke Türkiye. Bütün Dünya bahar ile, hava sıcaklığı ile aşağı doğru gidiyor ama yukarıya doğru giden tek ülke Türkiye. Bu açılmayı yapmayın felaketle karşı karşıya kalacağız dedik, bunu da dinlemediler. Yani doğru yaptıkları hiçbir şey yok. Bakın 63 bin vaka diyoruz. Tüm Dünya’daki günlük vaka sayısı 700 bin. 700 binin yüzde 10’u Türkiye’de. Fakat Dünya nüfusunun yüzde 1’i Türkiye’de, 80 milyon olarak. Bu ne demek biliyor musunuz? Dünya’daki nüfusun yüzde 1’inin yaşadığı ülkede, Dünya’nın 10 katı daha fazla vaka var demek. Tüm COVİD’in yüzde 10’u Türkiye’de ama Dünya nüfusunun yüzde 1’i Türkiye’de” ifadelerini kullandı.

“SAYIN ERDOĞAN’IN, TÜRKİYE’DE YAŞADIĞINA ARTIK İNANMIYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın COVİD ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Adıgüzel, “Bu kötü yönetimin işareti bu. Sayın Erdoğan çıkmış diyor ki ‘Biz çok başarılıyız, herkes bizi takdir ediyor, Dünya bizi kıskanıyor.’ Sayın Erdoğan hangi ülkede yaşıyor? Ben onun Türkiye’de yaşadığına artık inanmıyorum ya da Türkiye’de başka bir hayal aleminde yaşıyor. Cenazeleri biz görüyoruz, vefatları, insanları toprağa biz veriyoruz, hastaları biz görüyoruz Sayın Erdoğan. Dünya nüfusunun yüzde 1’i Türkiye’de yaşıyor, siz COVİD’in tamamının yüzde 10’unu Türkiye’ye davet etmişsiniz. Bu nasıl bir başarılı yönetimdir?” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı