CHP’li Adem, hayvancılıkta yaşanacak sorunlara dikkat çekti

tarafından
65
CHP’li Adem, hayvancılıkta yaşanacak sorunlara dikkat çekti

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, kuraklığın da etkisiyle tarım ürünleri azalırken, fabrika yeminde hammadde olarak yüzde 50-60 oranında dışa bağımlı olan Türkiye'de yem fiyatlarının arttığına işaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, kuraklığa bağlı olarak sap, saman, kaba yem üretiminin düştüğünü söyledi. Fiyatlar azalırken, girdi maliyetlerinin arttığını dile getiren Başkan Adem, "Hem üreticimiz hem de hayvan yetiştiriciliği yapanlar zor durumda. Tarladan sofraya kadar olan süreçte fiyatlar artarken, üretici emeğinin karşılığını alamıyor. Kuraklığın da etkisiyle sap, saman, kaba yem üretimi azaldı. Ancak hammadde olarak yüzde 50-60 oranında dışa bağımlı olan Türkiye'de yem fiyatları artıyor.
İktidar Türk çiftçisinin üretmesini istemiyor. İçerde yaşanan maliyet artışına karşılık, fiyatları aşağı çekmek için Toprak Mahsulleri Ofisi, hasat devam ederken arpa ve buğday ithalatı için ihale açıyor. Çiftçinin ürettiği çiğ süt ve karkas et fiyatı para etmiyor. Süt üreticisi kurban bayramı öncesi hayvanını elden çıkarmak istiyor. Ülkemizde tarım biterse, ekonomide dönülmez bir sürece gireriz. Daha kötü olmadan yetkililerde acil önlemler almasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı