CHP’li Halıcı: “TBMM’yi eski gücüne kavuşturmakta kararlıyız”

tarafından
87
CHP’li Halıcı: “TBMM’yi eski gücüne kavuşturmakta kararlıyız”

CHP Isparta İl Örgütü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çelenk sunumu gerçekleştirdi.

23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasının, Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki İstiklal mücadelesinde dönüm noktası olduğunu vurgulayan, ayrıca milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız kendinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını da atması olduğunu ifade eden CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, verdiği 23 Nisan mesajında şunları söyledi:

“TBMM’NİN YETKİLERİNİN KISITLANDIĞI BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

“Bugün çetin mücadeleler sonucu inşa edilen TBMM’nin maalesef yetkililerinin kısıtlandığı bir dönemden geçiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına doğru yol alırken, Genel Başkanımızın önderliğinde Güçlendirilmiş Parlamenter sistem hedefimizi gerçekleştirmekte ve TBMM’yi eski gücüne kavuşturmakta kararlıyız.”

“İNSAN HAYATINI HİÇE SAYAN KONGRELER SERBEST, MİLLİ BAYRAMLAR YASAK”

“İktidar partisinin insan hayatını hiçe sayarcasına kongreler, mitingler yaptığı, cenaze törenleri düzenlediği bir dönemde milli bayramlarımıza yasak getirilmesini kabul etmiyoruz. Cumhuriyet değerlerinin günden güne aşındırılmaya çalışıldığı anlayışı ise reddediyoruz.”

“NUTUK’U YASAKLAYABİLECEK KADAR ŞUURSUZLAŞAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ VAR”

“Mevcut iktidarın atadığı İl Milli Eğitim Müdürleri “Kurtuluş Savaşı Destanı’nın yazıldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait “NUTUK” eserinin öğrencilere dağıtılmasını yasaklayabilecek kadar şuursuzlaşmışlardır.”

“CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN YÖNETİCİLERİ GÖRMEK İSTERİZ”

“Bizler bundan sonra kutlayacağımız Milli Bayramlarımız da Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan mülki idare amirleri, belediye başkanları, milletvekilleri görmek isteriz. Şehir ışıklarına ay yıldızlı bayrağımızı asmak demek Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak demek değildir. Resmi törenler sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelinin arkasında bayraklarımızın göndere çekilmesi için görevlilerin olduğunu görmek de en büyük arzumuzdur.”

“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bağımsızlığı temsil ettiği kadar, o bağımsızlığın kimlere emanet edildiğini de yazar. Çocuklarımıza üzerinde yaşadığımız bu toprakların hangi bedeller ödenerek vatan haline geldiğini anlatmak da hepimizin en önemli vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; 23 Nisan 1920 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in ve manevi mirasının bizlere yüklediği sorumlulukla vatandaşlarımızı selamlıyoruz. Bizlere bu bayramı hediye eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımızın ve tüm Ispartalı hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı