CHP’li Sarı: esnafa kira ve stopaj desteği verilmeli

tarafından
251
CHP’li Sarı: esnafa kira ve stopaj desteği verilmeli

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, pandemi döneminde uzun süre kapalı olduğu için yapamayan kahveci, lokanta, kırtasiye esnafının bugün de zor günler yaşadığına dikkat çekerek, esnafa kira ve stopaj desteği verilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, partisinin grup toplantısının ardından gündemi değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Meclis’e verilen aranın son bulmasının ardından yeni dönemde ilk grup toplantısını yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında esnafın sorunlarını gündeme getirdi. Başkan Sarı, genel başkan Kılıçdaroğlu’nun “Bir ekonomik buhran yaşıyoruz. Yıllardır yapılan yanlış ekonomi politikaları yüzünden bu hale geldik. Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde 5 çocuk babası bir esnaf borcunu ödeyemediği için kendini dükkanında astı. Sonra dükkanı satılığa çıkarıldı. Aydın’da evli ve 2 çocuk babası bir kişi kendini evinde astı. Eşine attığı son mesajda ekonomik sebepler yüzünden intihar ettiğini söylüyor” sözlerini anımsattı.

Esnafın yaşadığı sorunlara değinen Başkan Sarı, “Özellikle pandemi döneminde çok sayıda sektör kepenk kapattı. Yeni normalleşme dönemi olarak tarif edilen dönemde de bir çok esnaf iş yapamadı. kahveci, lokanta, kırtasiye, servisçi, minibüsçü esnafı gibi pek çok sektörde esnafımız zor günler yaşıyor. Hükümet, genel başkanımızın yaptığı çağrıya kulak vermeli ve esnafa stopaj ve kira desteği vermelidir. Esnaf ekonominin bel kemiğidir” dedi.

BALIKESİR – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)