CHP’li Tuncer sordu: “Soma Holding’in yerine Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından kaç Türk Lirası ödenmiştir?”

tarafından
96
CHP’li Tuncer sordu: “Soma Holding’in yerine Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından kaç Türk Lirası ödenmiştir?”

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Soma faciası tazminatlarıyla ilgili, “Soma Holdingin yerine Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından kaç Türk lirası ödenmiştir?” dedi.

 Manisa’nın Soma ilçesinde 2014 yılında medyana gelen faciada 301 maden işçisi hayatını kaybetti. Olayın ardından geçen sürede hayatını kaybeden madencilerin yakınları tarafından 300 ile 500 bin TL arasından değişen tazminat davaları açıldı. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonunda konuştu.

“SOMA AŞ'NİN İŞLETİYOR OLMASINA RAĞMEN”

 2016 yılında Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü hakkında KİT Komisyonunda suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Milletvekili Tuncer, “Temmuz 2015 itibarıyla bir ortalama 348 tedbir ve haciz kararı için 400 bin lira ortalamadan 139 milyon 200 bin liralık, TKİ hakkında ihtiyati haciz ve ihtiyati tedbir kararları uygulanmış. Soma Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi ile Türkiye Kömür İşletmeleri arasındaki hizmet sözleşmesi nedeniyle ve 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan Soma faciası sonrasında madencilerin yakınları tarafından açılan maddi ve manevi tazminat davalarında ortaya çıkan tazminat bedellerinden Soma AŞ'nin sorumlu olmasına ve bu ocakları Soma AŞ'nin işletiyor olmasına rağmen tazminat davaları nedeniyle Soma Holdingin yerine Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından kaç Türk lirası ödenmiştir? Hâlen devam eden dava var mıdır? Var ise kaçtır?” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı