CHP’li Zeybek’ten enflasyon açıklaması ‘AKP iktidarının ülkeyi getirdiği nokta: Açlık ve Yoksulluk’

tarafından
72
CHP’li Zeybek’ten enflasyon açıklaması ‘AKP iktidarının ülkeyi getirdiği nokta: Açlık ve Yoksulluk’

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ile ilgili konuştu.

TÜİK, martta yıllık yüzde 16,19 olan tüketici enflasyonunun nisanda yüzde 17,14 seviyesine yükseldiğini açıkladı. Mayıs 2019 sonrasındaki en yüksek enflasyona oranına ulaşıldı. Nisanda zam şampiyonu, yüzde 24,91'lik fiyat artışıyla domates oldu.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek ise açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili şunları söyledi:

“MUTFAKTAKİ TENCERE KAYNAMIYOR”

“AKP iktidarında ekonomi günden güne bozuldu ve daha da toparlanamaz hale geliyor. Mutfaktaki tencere artık kaynamıyor. Üstüne bir de koronavirüs salgını ve pandeminin de kötü yönetimi gelince işler daha da içinden çıkılamaz bir hale girdi.”

“MARKETE GİRDİĞİNİZDE 3 HANELİ FİYAT ÖDEMEDEN ÇIKAMIYORSUNUZ”

“TÜİK nisan enflasyonunu yüzde 17,14 seviyesinde açıkladı ancak her zaman olduğu gibi açıklanan ve hissedilen bambaşka. Mutfakta, çarşıda ve pazarda bu oran çok daha fazla. Hangi ürüne dokunsan el yakıyor. Markete girdiğinizde 3 haneli fiyat ödemeden çıkamıyorsunuz.”

“19 YILLIK AKP İKTİDARINDA GELİNEN NOKTA”

“19 yıllık AKP iktidarında gelinen nokta bu. Baskı, yasaklar, kişisel özgürlük alanlarına müdahale, açlık, yoksulluk, sefalet ve işsizlik. Kötü yönetim ve pandemi sürecindeki yanlış hamlelerle gelinen nokta bu ve tüm bunlar yaşanırken, dünyanın güçlü ekonomileri normal hayatlarına yavaş yavaş dönerken, yurt dışında insanlar konserler verebilirken, maçlara gitmeye başlarken Türk halkı lebalep kongrelerin, bakanların katıldığı tarikat cenazelerindeki kalabalıkların acısını çekiyor. Ne uğruna? AKP Genel Başkanı şov yapacak diye! Bakanlar tarikatlara  şirin görünecek diye! Esnaf kan ağlarken, faturasını, kirasını nasıl ödeyeceğini düşünürken, vatandaşın tenceresi kaynamazken bu hükümet, halkı bu noktaya getirdi ve bu gidişatla daha kötü günler de yakındır. Çünkü AKP, bu millete açlık ve yoksulluktan başka bir seçenek sunamaz hale geldi.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı