CHP’liler Bartın’da esnafı ve üreticiyi dinledi

tarafından
88
CHP’liler Bartın’da esnafı ve üreticiyi dinledi
Bartın’da vatandaşla bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, esnafın ve üreticinin dertlerini dinleyerek, ekonomik çözüm yolları hakkında fikir alışverişinde bulundu.
 Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP milletvekili ekipleri Bartın ve ilçesi Amasra’da Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve   Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin,  İl Başkanı Selim Karakaş ve örgüt üyelerinin katılımıyla esnafı, üreticiyi ve vatandaşı dinledi.
“BUGÜNLERİ UNUTMAYACAĞIZ”
Yoğun bir programda COVİD-19 önlemleri kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerde özellikle esnafın ve üreticinin talep ve şikayetleri dinlenerek notlar alındı. Programın ardından yazılı bir açıklama yapan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “Esnafımız, ekonomik krizin pandemi koşulları ile derinleştiğini söyleyerek dertlerini anlatıyor. Çoğu esnaf, eleman çıkartıp dükkanını kendi idare ettiğini söylüyor. Hiçbir destek alamadığından yakınıyor. Kiraların bile çıkmadığından dem vurup, gelen faturaların zamlarından şikâyet ediyor. Sürekli küçülmeye gittiklerini, millette para olmadığını, zamlarla mal almakta zorlandıklarını, BAĞ-KUR’larını bile yatıramadıklarını söylüyor" dedi. Süllü, görüştükleri herkesin ortak söyleminin ‘Bugünleri unutmayacağız. Bizi düşünmeyenleri sandıkta biz de düşünmeyeceğiz" olduğunu söyledi.
“ÜRETİCİ EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALAMAMAKTAN YAKINIYOR”
Üretici ile bir araya geldiklerini anlatan Süllü, "Galla Pazarı'nda Karadeniz'in çalışan üreten kadınlarıyla sohbet ettik. Hepsi güvencesiz üretici olmaktan, emeklerinin karşılığını alamamaktan yakınıyor. Kahvede dertlerini dinlediğimiz besiciler ise artan yem fiyatlarından para kazanamamaktan şikayetçi” dedi. Dr. Jale Nur Süllü, gittikleri tüm şehirlerde aynı yakınmaları duyduklarını dile getirerek çözümün, saray rejiminin sona ermesi ile Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı