Çiçeği Burnunda Başkan Uyar, Çalışmalarını Anlattı

tarafından
67
Çiçeği Burnunda Başkan Uyar, Çalışmalarını Anlattı

Türkiye Değişim Partisi Çankırı İl Başkanı Murat Uyar, “İl yönetimini oluşturduk. İlçe atamalarımızı yapmaya başladık. Oradaki ilçe örgütlenmemiz yavaş yavaş hareketlendi. Ağustos’taki genel kongreye Çankırı inşallah hazır olmuş olacak. Güzel bir çalışma ve sinerji var. Şöyle bir avantajımız var, bunu da iddia ediyorum belki de Türkiye’nin en genç yaş kimliğine, il yönetimine sahip Çankırı il yönetimi. Yani 19 yaşından 25 yaşına kadar arkadaşlarımız var il yönetiminde. Bu arkadaşlarımız Çankırı’nın sorunlarını bilen bu sorunlara çözüm üretebilen arkadaşlarımız. Azimli, kararlı, heyecanlı…”dedi.

SİYASET İNSANLARIN SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN YAPILMALI

Çiçeği burnunda ve en genç il başkanları arasında yer alan Türkiye Değişim Partisi Çankırı İl Başkanı Murat Uyar, 20 günlük çalışmalarını anlattı. Bu kadar kısa bir sürede oldukça uzun bir yol kat ettiklerini söyleyen başkan Uyar, siyasetin insanların sorunlarını çözmek için yapılması gerektiğini vurguladı. Başkan Uyar, “Siyaset neden yapılır? Siyaset milletin insanların sorunlarına çözüm üretebilmek, bunları farklı platformlara taşıyabilmek, Devletin mercilerine rahat bir şekilde aktarabilmek adına siyaset yapmak gerekiyor. Bu yüzden siyasetin içerisinde varım. siyaset aslında bir kibar nezaketle dolu bir dille yapılması taraftarıyım. Karalamadan,tabiri caizse bel altı olmadan, nefret söylemi olmadan, kimseyi etnik kimliklerine bölmeden, oranın sorunu farklı burann sorunu farklı demeden bir bütün halinde insanları kucaklayabilmek diye düşünüyorum siyasetin temel amacı. Olması gereken bu diye düşünüyorum”şeklinde konuştu.

EN GENÇ YÖNETİME SAHİBİZ

Türkiye Değişim Partisi Çankırı İl Yönetimin en genç yönetime sahip olduğunu kaydeden başkan Uyar,“20 günde biz Türkiye Değişim Partisi olarak Çankırı da güzel bir yol katettik. İki hafta önce genel başkanın Çankırı ya gelmesi ile burada bambaşka bir hava esti. Buda bizim şansımıza 5 günlük 10 günlük bir siyasi duruşumuz varken genel başkanın gelmesi, bizi ziyaret etmesi bizleri bambaşka bir noktaya taşıdı. Biraz daha işimiz kolaylaştı. İl yönetimini oluşturduk. İlçe atamalarımızı yapmaya başladık. Oradaki ilçe örgütlenmemiz yavaş yavaş hareketlendi. Ağustos’taki genel kongreye Çankırı inşallah hazır olmuş olacak. Güzel bir çalışma ve sinerji var. Şöyle bir avantajımız var, bunu da iddia ediyorum belki de Türkiye’nin en genç yaş kimliğine, il yönetimine sahip Çankırı il yönetimi. Yani 19 yaşından 25 yaşına kadar arkadaşlarımız var il yönetiminde. Bu arkadaşlarımız Çankırı’nın sorunlarını bilen bu sorunlara çözüm üretebilen arkadaşlarımız. Azimli, kararlı, heyecanlı… Onların hareketlenmesi ile zaten bize de fazla iş kalmadan bizde onlara ayak uydurmaya çalışıyoruz. güzel bir oluşum içerisindeyiz. Çankırı’da aslında bambaşka bir rüzgar var şuanda” dedi.

Başkan Uyar yönetimlerinde yer alan isimlerin yüzde 70 nin daha önce herhangi bir partide üye kaydının bulunmadığını, siyasete Türkiye Değişim Partisinde başladıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Yüzde 70'İ Çankırı'da yeni bir siyaset yapmak isteyen arkadaşlarımızdan oluşuyor. Herhangi bir siyasi partiye kaydı olmayan yeni bir oluşum. Dediğim gibi şuan bizim il yönetimimizin Türkiye'deki en genç il yönetimine sahibiz. Bu da biz gerçekten onura eden bir durum. Kadın kollarımızın atamamızı bir hafta önce yaptık. Kadın kollarımızda hiç beklemediğimiz şekilde gayet hoş bir çalışma içerisinde. Haftaya büyük bir tam katılımlı toplantı gerçekleştireceğiz. Bunu da iddia ediyoruz kongre dışında genel başkan gelmediği halde en kalabalık toplantı yapan Çankırı, siyasi bir parti olma özelliği taşıyacağız. Muazzam bir teveccüh var Çankırı da. “

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı