Çiftçi gülerse Türkiye gülecek!

tarafından
80
Çiftçi gülerse Türkiye gülecek!

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Demir, "Tarım Vizyon Projesi" hakkında bilgi verdi. Genel Başkan Yardımcısı Demir, "Çiftçi gülerse, Türkiye güler. Tarımda üreticiye alım garantisi vereceğiz" dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile parti olarak iktidara geldikleri takdirde çiftçiye yönelik hayata geçirecekleri proje hakkında bilgi vermiş ve Türkiye Değişim Partisi iktidarında çiftçilere ‘’ alım garantisi vereceklerini belirtmişti.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Demir, mevcut iktidarın genel başkanları Sarıgül’ ün açıklamasının ardından çiftçinin elinde kalan patates ve soğanları aldıklarını ve ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını söyledi. 
GÜÇLÜ TARIM GÜÇLÜ TÜRKİYE
Tarım Vizyon projesinin detaylarını anlatan Mehmet Ali Demir, Türkiye Değişim Partisi iktidarında Türkiye’nin 7 bölgesinde 13 tarım üssü kuracaklarını belirterek,“ Tarım üstlerinde ziraat mühendislerinden oluşan yetkililer olacak. Tarım üssüne başvuran çiftçinin toprakları ziraat mühendisleri tarafından incelenecektir. İnceleme sonucunda doğru mahsulün ekilmesi sağlandıktan sonra çiftçiye ürün alım garantisi verilecektir. Ürün alım garantisi verilen çiftçiye gübre, mazot ve tohum hibe edilecek. Devletimize ait kullanılmayan arazilerin çok daha kolay kiralanmasının da önünün açılarak, çiftçi üreteceği ürünün tohumunu toprakla buluştururken, tarım üslerinde bulunan zirai ekipmanlardan planlama dahilin de (Biçerdöver, traktör ve iş makinesi vb.) ücretsiz olarak faydalanabilecektir. Türkiye’nin bereketli topraklarında üretilmeyen ürün kalmayacak. Çiftçiye ürünlerinden alım garantisi, tohum, gübre, zirai ekipman ve mazot desteği verilecek. Tarım da dışa bağlılık son bulacak.  "Güçlü Tarım Güçlü Türkiye” politikamızla kişi başına düşen GSYİH’da ülkemiz, Avrupa ülkeleriyle yarışır duruma gelecek" dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı