Clariant küresel metal döküm sektörünün sürdürülebilir geleceğini desteklemek için Dünya Dökümcüler Birliği ile iş birliğini güçlendiriyor

tarafından
89
Clariant küresel metal döküm sektörünün sürdürülebilir geleceğini desteklemek için Dünya Dökümcüler Birliği ile iş birliğini güçlendiriyor

Clariant, Dünya Dökümcüler Birliği ile çevre dostu metal döküm uygulamalarını desteklemek üzere devam eden ortaklığını perçinledi. Yedi yıldır Ömür Boyu Miras Sponsoru olan Clariant, karbon salınımının azaltılmasına yardımcı olacak bilgiye ulaşılmasını sağlamak üzere Dünya Dökümcüler Birliği (WFO) ile iş birliklerini devam ettireceklerini açıkladı. Ek olarak Clariant, faaliyet gösterdiği sektörlerin üretkenlik alanında yaşadığı güçlükleri aşmalarına ve sürdürülebilirlik beklentilerini karşılamalarına yardımcı olmak için de WFO ile çalışmalarını sürdürdüklerini duyurdu. 

 

Güçlendirilen iş birliği ile ilgili açıklamada bulunan WFO Genel Sekreteri Andrew Turner, “Clariant ve diğer ömür boyu miras sponsorlarımızın katkısı sayesinde gelecek konferanslarımızı stratejik açıdan planlıyor ve geliştiriyoruz. Bu sayede de, bilgi eğrisinin bir adım önünde kalarak sektörümüzdeki gelişen teknoloji ve yenilikleri büyük küresel etkinliklerde ve Küresel Döküm Sektörü Raporu’nda tüm paydaşlarımıza sunabiliyoruz” dedi. 

 

Clariant Avrupa, Orta Doğu, Afrika Bölgesi Döküm ve Fonksiyonel Katkı Maddeleri Departmanı Başkanı Lorenzo Sechi ise güçlendirilen işbirliğiyle ilgili hedeflerini şöyle aktardı: “Dökümhanelerin yeşil kum dökümünü mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarına adapte etmelerini sağlama sürecinde yaptığımız iş birlikleri bizim için her zaman büyük önem taşıdı. Bu doğrultuda WFO’yu eşsiz iç görülerin aktarılması ve üretkenliği artırıp çevresel etkiyi azaltırken dökümhaneleri geleceğe dayanıklı hale getirecek yükselen trendler hakkında geniş bir kesimin bilgilendirilmesi konusunda önemli bir partner olarak görüyoruz. Teknolojilerimizin özünü meydana getiren bu öncelikler, döküm salınımlarının başarıyla azaltılmas, iş koşullarının ve ekolojik ayak izinin iyileştirilmesinin yanı sıra, günümüzde talep edilen üstün hassasiyet ve yüzey kalitesine sahip dökümlerin verimli bir biçimde sağlanması konusunda dökümhanelere destek sağlıyor.” 

 

Clariant’ın yeşil kum dökümü için geliştirdiği yeni Düşük Salınım+ Teknolojisi (DS+ Teknolojisi) ile BTEX (Benzen, Toluen, Etilbenzen, Ksilen) salınımlarını ciddi oranda düşürerek, üstün yüzey kalitesine sahip dökümler sunduğu belirtildi. Clariant’tan uzmanlar, geliştirilen bu sürdürülebilir kaynaklı çözümle  kil ve katkı maddesi tüketiminin yanı sıra atık üretiminin de azaltıldığına ve bunun sonucu olarak Avrupa’daki dökümhanelerde toplam mülkiyet maliyetinin düşürülmesi konusunda çarpıcı sonuçlar elde edildiğine dikkat çekti. Uzmanlar dünya çapında otomobil, altyapı ve inşaat uygulamaları için metal döküm üretiminde yeşil kum döküm sistemlerinin kullanımını ilerletmek üzere veri, araştırma ve teknik destek paylaşımını da sürdürdüklerini açıkladı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı