Çocuklar Erken BES’lensin

tarafından
69
Çocuklar Erken BES’lensin

Katılım Emeklilik, tüm 18 yaş altındakilerin geleceğini Erken BES’le güvence altına alacak. Yeni düzenlemeye iddialı bir ürünle hazırlanan Katılım Emeklilik’in Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Erken BES’i herkesin yararlanabileceği, ailelerin küçük küçük birikimlerle çocuklarının geleceğini güvenceye alabilecekleri özelliklerle çıkartıyoruz. Ayrıca Erken BES’e erkenden girenlere özel fırsatlar ve yaş gruplarına özel ek hizmetlerden faydalanma imkanı sunuyoruz. Katılım Emeklilik’le Erken BES’lenen çok kazançlı çıkacak” dedi

 

 

Katılım Emeklilik’in 18 yaş altına sunduğu fırsatlarla dolu bireysel emeklilik planı Erken BES ile ilgili açıklamalarda bulunan Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Milyonlarca gencimiz de artık BES’in avantajlarından yararlanacağı için sektör olarak heyecanlıyız. Katılım Emeklilik olarak her gelir seviyesinden anne babanın, çocuklarının geleceğine yatırım yapabileceği, biriktirirken ilave faydalarla da onları destekleyen bir ürün ortaya koymak istedik. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz Erken BES’i inanıyorum ki aileler çok sevecek” dedi.

Erken BES’e erken giren kazançlı çıkacak

Erken BES’in özelliklerine değinen Ayhan Sincek şöyle devam etti; “Öncelikle sunduğumuz bu fırsatlardan herkes yararlanabilsin diye minimum 100 TL katkı payıyla çocuklarınızı sisteme dahil etmeniz mümkün. Giriş aidatını başlangıçta almıyor, sistemden çıkışa erteliyoruz, üstüne üstlük 5 yıl sistemde kalan katılımcılar için de giriş aidatını hiç almıyoruz. Katkı payını düzenli yatıran katılımcılar için de yönetim gider kesintisi yok. Ayrıca önümüzdeki 3 aylık özel kampanya dönemimizde Erken BES’e katılanlara yüzde 25 devlet katkısına ek olarak bir de yüzde 25 Katılım Emeklilik Katkısı sunuyoruz. 300 TL’ye kadar alınabilecek Katılım Emeklilik Katkısı ile Erken BES’e erken girenler kazançlı çıkacak.

Yaş gruplarına özel avantajlar

Ayrıca Erken BES’te yaş gruplarına göre değişen pek çok ek hizmet de sunuyoruz. Yenidoğan 0-2, Okul öncesi 2-5 ve Okul çağı 5-18 şeklinde yaş gruplarına ayrı ayrı, çok cazip asistans içerikleri hazırladık. Erken BES’e giren çocukların yaşlarına uygun olarak sunduğumuz paketlerle çocuklarımızın diş ve göz check-up’ları, oyun terapisi, psikolojik ve eğitim danışmanlığı gibi büyüme döneminde ihtiyaç duydukları pek çok hizmete erişimlerini kolaylaştırıyoruz. Örnek olarak; yeni doğan gruptakiler kıyafet, bebek koltuğu ya da doğum fotoğrafçısı gibi indirimlerden yararlanabiliyor. Okul öncesi gruptakiler, çocuk diş ve göz check-up’larını anlaşmalı kurumlarda ücretsiz yaptırabiliyorlar ve sonrasında da tedavilerinde indirimlerden yararlanabiliyorlar. Yine kıyafet, oyuncak indirimi gibi fırsatlarla anlaşmalı firmalardan indirimli alışveriş yapabiliyorlar. Okul dönemindekiler de yine anlaşmalı kurumlarda diş ve göz check-up’larını yaptırabiliyor, lise ya da üniversite tercihi ile ergen danışmanlık hizmetlerinde ya da erken ergenlik danışma hizmetlerinde bir seansları ücretsiz ve sonrasında yüzde 30 indirimli şekilde yararlanabiliyor. Ailelerimizin çocuklarını büyütürken karşılaşabilecekleri ihtiyaçlar doğrultusunda kapsamlı ek hizmetler yapılandırmaya çalıştık.”

Ailenin tüm bireyleri BES kapsamına giriyor

BES’te 18 yaş düzenlemesinin pek çok açıdan yararlı olduğuna dikkat çeken Sincek, “Düzenlemeyle ailenin tüm bireyleri için aynı anda gelecek planı yapabilme imkanı sunulmuş oluyor. 21 milyon genç ve çocuk, 18 yaş altı BES kapsamına dahil olup bu imkândan yararlanabilecek. Küçük yaşta bireysel emeklilik sistemine dahil olan çocukların belirli safhalarda hem eğitim hem de diğer ihtiyaçları için bir kenarda tasarrufları oluyor. Özellikle pandemi döneminde insanlar, ailenin tüm bireylerini kapsayan, onların geleceklerini güvence altına alabilecekleri adımlar atmaya daha önem verir hale geldi. Birikim yapmanın, geleceği güvence altına almanın önemi bu dönemde daha iyi anlaşıldı. Katılım Emeklilik olarak yaptırdığımız Sigorta Okuryazarlık Araştırmamızın sonuçlarına göre katılımcılar, yüzde 60 oranında BES’in gelecekleri için yarar sağlayacağını belirtti. Bu da insanlarımızın uygun şartlar sağlanırsa küçük küçük de olsa tasarruf yapmak istediklerinin bir göstergesi.

Finansal okuryazarlık erken yaşta başlayacak

18 yaş düzenlemesinin yürürlüğe girmesi ve bizim sunduğumuz Erken BES gibi cazip ürünlerin devreye alınmasıyla finansal okuryazarlıkta farkındalık çocuklara kadar inecek. Geleceği planlamada, tasarruf yapmada orta yaşlarda yükselen farkındalık daha genç yaşlara inecek, insanlarımız daha rahat tasarruf etmeye başlayacaklar. Hatta BES’in 18 yaş altına inmesiyle çocukluktan bu farkındalık oluşacak; ilk başta belki küçük miktarlarla katılarak biriktirmeye başlayacaklar. Tasarrufları büyüdükçe hayallerini gerçekleştirme imkanlarıyla da erkenden tanışacaklar. Erken yaşta bireysel emekliliğin ne olduğunu, fonun ne olduğunu belki fon çeşitlerini ev içinde de konuşur hale gelecekler. Güçlü tasarrufların, ekonomisi güçlü evlere ve mutlu ailelere dönüşeceğine inanıyorum.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı