Çocuklara özel yılbaşı atölyeleri Rahmi M. Koç Müzesi’nde

tarafından
72
Çocuklara özel yılbaşı atölyeleri Rahmi M. Koç Müzesi’nde

Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların yeni yıl heyecanına birbirinden eğlenceli atölyelerle ortak oluyor. Atölyelere katılan çocuklar yeni yıl öncesi ışıl ışıl yılbaşı ağacı hazırlayacak, dünya bebeklerine yılbaşı konseptinde ev tasarlayacak. Ayrıca laternanın ne olduğunu, nasıl çalıştığını öğrenme fırsatı bulup, sevdiklerine müzik dolu anlar yaşatacaklar

Rahmi M. Koç Müzesi çocuk atölyeleri aralık ayında da devam ediyor. Müze eğitmenlerinin anlatımıyla çevrim içi ve yüz yüze gerçekleştirilen sanat-bilim atölyelerinin bu ayki teması ‘yılbaşı’. Çocuklar, atölyeler süresince müzenin ilgili bölümlerini geziyor, ardından gördüklerini kendi hayal dünyalarına göre tasarlayarak eğlencenin tadına varıyor. Aralık ayı hafta sonu atölye programı şöyle:

Fanusa Yılbaşını Sığdırdık – 4 Aralık (5-7 yaş)

Çocuklar bu atölyede önce ahşap objeleri boyuyor, ardından bu objeleri cam bir fanusa yerleştiriyor. Ortaya ışıklarla aydınlatılan bir yılbaşı küresi çıkıyor.

Görünmez Müzisyenler – 11 Aralık (7-10 yaş)

Bu tasarım atölyesinde çocuklar laternanın ne olduğunu, nasıl çalıştığını öğreniyor. Birbirinden farklı ürünlerle kendi kutularını tasarlayarak yılbaşına müzik katıyor.

Işıl Işıl Yılbaşı Ağacım – 18 Aralık (5-7 yaş)

Işıklı bir yılbaşı ağacı yapmaya ne dersiniz? Çocuklar, ahşaptan yapılmış yılbaşı ağaçlarını hem boyuyor hem ışıklandırıyor.

Peg Bebeğin Dünyası – 25 Aralık (8-12 yaş)

Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergilenen Dünya Bebekleri Sergisi’nden esinlenerek hazırlanan bu atölyede çocuklar önce sergiyi geziyor. Ardından sergideki bebeklerin hikayelerini öğrenerek yılbaşı konseptinde peg bebeklere ev tasarlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı