Diattack, PhishUp ile gri alanda 97’lik başarıyla adres tespiti sağlayarak bir ilke imza attı!

tarafından
63
Diattack, PhishUp ile gri alanda 97’lik başarıyla adres tespiti sağlayarak bir ilke imza attı!

Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation’da faaliyetlerini sürdüren Diattack, gri alanda yüzde 97’lik başarı ile adres tespiti sağlayan ürünü PhishUp ile rakip tanımıyor. İlk kez Türkiye’de bir telekomünikasyon şirketinde kullanılan ürün imza attığı başarı oranıyla hem dünyada hem deTürkiye’de liderliğini kanıtladı. PhishUp, oltalama saldırısı veya zararlı yazılım yaymak amacıyla oluşturulmuş domainleri yapay zeka ve makina öğrenmesi yöntemlerinin desteğiyle tespit ediyor. Takibini yaparak; güvenlik duvarları, mail ağ geçitleri ve Siem çözümleri ile uçtan uca entegre bir çözüm sunuyor. 

İşletmelerin iç ve dış internet ağlarında güvenlik çözümleri sağlayan yeni nesil siber ürünler geliştiren Diattack Teknopark İstanbul’un 2019 yılında düzenlediği Siber Güvenlik Fikir Yarışması’nda da ikincilik kazanmıştı. Teknopark İstanbul’da zararlı yazılımların öngörüsel tahminlemeleri üzerine yoğunlaşan girişim; imza ve kural tabanlı güvenlik çözümlerinin tespit edemediği zararlı yazılımları önceden belirleyip, gerçek zamanlı siber atak tahmini yaparak saldırıları engelleyen ürünler geliştiriyor.

Uluslararası düzeyde rekabet edebilecek yeni nesil siber güvenlik ürünleri geliştirmeye odaklanan Diattack sektör bağımsız tüm kurumların iç ve dış ağlarındaki şüpheli hareketleri öngörüsel olarak tespit edip, önleyen ürünler geliştiriyor. Ürünleri geliştirirken makina öğrenmesi, görüntü işleme, GPU computing gibi yıkıcı teknolojilerden destek alan girişim işletmelerin güvenlik tehditlerini erken aşamada belirlemesine imkân veren öngörüsel siber güvenlik ürünleriyle tehditleri, oluşmadan önce saptıyor. Bilinen zararlı yazılımların imzaları ile uyuşmayan tehditleri dahi tespit etmesi girişimi rakiplerinden ayırıyor.  

“4 Avrupa ülkesinde 15 şirketle gerçekleştirilecek projede yer alacağız”

Diattack Kurucu Ortağı Sercan Okur: “5G teknolojisi, akıllı cihazlar ve Covid-19 pandemisi gibi etkilerle hızlanan dijitalleşme, hayatımızda birçok şeyi değiştirmeye başladı. Dijitalleşme, internet ve internete bağlı cihazlar arasındaki etkileşimi yüksek oranda etkilemeye devam ederken siber güvenlik sorunlarını hayatımızda hiç olmadığı kadar yer bulmaya başlıyor. Siber güvenlik sorunlarıyla geleneksel yöntemlerle başa çıkılması çok olası görünmüyor. Diattack olarak startup olmanın verdiği hız ve çeviklikle ürünlerimizi uluslararası düzeyde rekabet edebilecek şekilde geliştiriyoruz.  Avrupa merkezli Celtic-Next ve ITEA gibi Eureka programlarında iki farklı proje üzerinden Avrupa organizasyonlarından kabul aldık. Böylece 4 Avrupa ülkesindeki 15 şirketle beraber yürütülecek projelerin paydaşlarından biri olarak uluslararası işbirliği fırsatları elde ederek yol haritamız için kilometre taşlarını şimdiden belirlemeye başladık. Bu tarz organizasyonların Avrupalı teknoloji tedarikçileri ve hizmet talep eden firmaların yetkin ve güvenilir ortak arama süreçlerinde destekleyici rol oynadığını bilerek şirket stratejimizi kurguluyoruz.” diyor

Diattack’in üzerinde çalıştığı bir diğer önemli ürün ise komuta kontrol merkezleri ile iletişim kuracak şekilde geliştirilmiş zararlı yazılımların tespitine yönelik geliştiriliyor. Güvenlik duvarlarına entegre şekilde, iç ağdan dışarıya doğru oluşan trafik verisinin IP Risk tahminleri, sertifika bilgileri, IP/URL istihbaratı gibi veriler ile zenginleştirilmesi ile kaynak, hedef, port bağlamında zamansal ve boyutsal olarak tespiti gerçekleştiren makina öğrenmesi tekniklerine dayanan anomali tespit modeli kısa süre içinde canlıya alınacak. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı