Dijital ekranlar, reklam teknolojileri ile artık daha değerli

tarafından
87
Dijital ekranlar, reklam teknolojileri ile artık daha değerli

Geleneksel mecralara alternatif olmak yerine mevcut mecraların kapsamının genişlemesi ve dijitalleşmesi sonucu hayatlarımıza giren dijital açık hava ekranları (DOOH), reklamverenin hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. İnternet bağlantısı ve dijital sinyal işleme özellikleri sayesinde, bu ekranlar üzerinden medya satın alma operasyonları programatik olarak gerçekleştirilebiliyor.

 

Adform Türkiye’nin Vodafone’un Supernet 4.5G ürünü için hayata geçirdiği yeni kampanya, programatik dijital açık hava ekran uygulamaları açısından yenilikçi ve başarılı bir örnek olarak dikkat çekiyor.

COVID-19 sebebiyle getirilen hafta içi ve hafta sonu kısıtlamaları, açık hava ekranlarının bu saatlerde erişim oranlarının büyük ölçüde düşmesine sebep oluyor. Adform’un programatik DOOH çözümü ise ekranın çevresindeki kullanıcıların sayısına göre reklam seçimi yaparak, bu problemi ortadan kaldırıyor. Ayrıca kitle analizi, hava durumu, yol durumu, zaman, döviz değeri, hava kalitesi gibi birçok çevrimiçi metriğe göre tetiklenebiliyor, raporlanabiliyor ve optimize edilebiliyor.

Adform Türkiye Genel Müdürü ve MEA ve APAC Bölgeleri Satış Direktörü Cem Eroğlu, kampanyayı “Vodafone’un Supernet 4.5G kampanyasında maksimum ziyaretçi trafiğini optimize etmek amacıyla yola çıktık. Adform Türkiye’nin ölçümlenebilir, hedeflenebilir ve optimize edilebilir açık hava ekran çözümü ile Vodafone, Supernet 4.5G’nin marka bilinirliği konusunda ciddi bir artış yakaladı. Şirket hem erişimdeki artışı ölçebildi hem de geleneksel çözümlere göre önemli bir bütçe tasarrufu elde etti. Kampanyanın detaylı sonuçlarına göre erişim optimizasyonu yüzde 16 arttı ve yüzde 6 oranında bütçe tasarrufu sağlandı” şeklinde değerlendirdi.

Kampanya hakkında konuşan Vodafone Kıdemli Medya Müdürü Ayşe Ketenci, “Tüketici beklentileri çok kanallı deneyimler odaklı olarak değiştikçe, markaların da online ve offline mecralardaki iletişim stratejilerini buna adapte etmemiz gerekiyor. Adform Türkiye’nin dijital açık hava ekran çözümünü iletişim planımıza entegre ederek gerçekleştirdiğimiz bu kapsamlı kampanya ile müşterilerimize doğru zamanda doğru mesajları ilettiğimizi söyleyebilirim” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı