El Al Grubu'na ait Sun d'Or Havayolları İGA İstanbul Havalimanı uçuşlarına yeniden başladı

tarafından
55
El Al Grubu'na ait Sun d'Or Havayolları İGA İstanbul Havalimanı uçuşlarına yeniden başladı

İsrailli El Al Grubu iştiraklerinden Sun dOr Havayolları, Türkiye’ye olan uçuşlarının yeniden başladığını bildirdi. Pazar, Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere İstanbul’a haftalık dört sefer gerçekleştirecek olan Sun d’Or’un ilk uçuşu, 30 Mart Perşembe günü gerçekleştirildi.

 

  • El Al Grubu iştiraklerinden Sun d’Or, Birlik ve Kurtuluş Örgütü (Union and Salvation Organization) iş birliğiyle yola çıkan yardım uçağını, depremden etkilenen bölgeye gönderirken; şirket, 15 yıllık bir aradan sonra Türkiye’ye uçuşlarının da yeniden başladığını açıkladı.
  • İsrail’in önde gelen hava yolu şirketlerinden Sun d’Or’un İGA İstanbul Havalimanı’na ilk uçuşunu 30 Mart Perşembe günü düzenledi. İGA İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gelen Yolcu katı D8 kapısında karşılama etkinliğine imza atıldı. Törene, Sun d’Or Havayolları CEO’su Gal Gershon katılırken, İGA İstanbul Havalimanı’nı törende CEO Danışmanı Melih Mengü temsil etti.
  • Sun d’Or Havayolları, Pazar, Pazartesi, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere İGA İstanbul Havalimanı’na haftada dört sefer düzenleyecek. 199 dolardan satılan biletlerle uçuşlar, Sun d’Or/El Al’ın Business Class koltuklarının da bulunduğu uçaklarında gerçekleştirecek. Ekonomi sınıfında bilet alan yolculara bu koltuklar tercihli koltuk hizmeti olarak ek ücret karşılığında sunulacak. 
  • İGA İstanbul Havalimanı CEO Danışmanı Melih Mengü törende yaptığı konuşmada, “Öncelikle depremden etkilenen bölgelere özel bir yardım uçuşu gönderen Sun d’Or hava yollarına çok teşekkür ediyoruz. Oldukça uzun bir aradan son İGA İstanbul Havalimanı olarak İsrailli bir hava yoluna havalimanımızı açtığımız için çok mutlu, bir o kadar da heyecanlıyız. Bu noktada Sun d’Or’un İGA İstanbul Havalimanı ile iş birliği, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkileri güçlendirmek için büyük bir fırsat” dedi.
  • Sun d’Or CEO’su Gal Gershon ise yaptığı açıklamada, “Bugün, 15 yıllık bir aradan sonra bölgede faaliyet göstermediğimiz bir hattın açılışını İstanbul ile yapıyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin kuvvetlenmesini de memnuniyetle karşılıyoruz. Hem insani hem de turistik açıdan ilişkilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. İstanbul, İsrail halkı için her zaman favori bir destinasyon oldu ve gelecekte de Türkiye’de ek tatil beldelerine uçuşlar başlatmayı planlıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı