Emekçiler İstanbul’da üç noktada buluştu

tarafından
81
Emekçiler İstanbul’da üç noktada buluştu

Bugün plaza, kültür-sanat ve CarrefourSA emekçileri İstanbul'da üç noktada 1 Mayıs açıklamaları yapmak için bir araya geldi.

 

Plaza ve Ofis Emekçileri: Sömürüyü Birlik ve Dayanışmayla Yeneceğiz

 

Levent'te buluşan plaza, ofis ve banka emekçileri açıklamasında "Çalıştığımız gösterişli kuleler ve ofisler emekçiler için cehenneme dönmüştür. Evlerinden çalışanlarımız için ise evlerimiz artık mesainin hiç bitmediği birer çalışma kampı olmuştur" diyerek, salgınla birlikte şiddeti artan kölelik düzenini protesto ettiler.

 

Kültür-Sanat Emekçileri: Yaşasın Örgütlü Emek ve Dayanışma

 

Kadıköy Süreyya Operası önünde buluşan ve "Bu can pazarının sorumlusu iktidardır" pankartı taşıyan kültür-sanat emekçileri açıklamasında "Biz kültür sanat emekçileri yaşadığımız haksızlığa, umutsuzluğa, sömürüye, yasaklara boyun eğmeyeceğiz. Örgütlenip mücadele edeceğiz. Emeğimizin ve onurumuzun kavgasını vereceğiz. Yasaklarınızı tanımıyoruz! Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın örgütlü emek ve dayanışma!" ifadelerini kullandı.

 

Sakin Ol Champ, CarrefourSA işçileri 1 Mayıs'a Yürüyor

 

Son olarak Nautillus AVM önünde buluşan CarrefourSA çalışanları açıklamasında, pandemi döneminde kendi hisselerini büyüten Sabancı grubunun, oturdukları yalıların deresinin suyunun Carrefour işçisinin düzelttiği reyonlardan, ter akıttığı kasalardan geldiğini söyledi. 

 

CarrefourSA emekçileri yaptıkları 1 Mayıs açıklamasında "Carrefour işçileri tüm Türkiye’de birlik oluyor, patron yararına olan her öneriyi, her kısıtlamayı, her baskıyı reddediyor" dedi. 

 

"İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" ve "Yaşasın 1 Mayıs" sloganları atan işçiler, "1 Mayıs’a giderken birlik, mücadele ve dayanışma, biz emekçiler için bu karabasandan çıkışın tek yoludur" diyerek eylemini sonlandırdı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı