ENGELLİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AV. SERKAN BAYRAM “BUĞDAY TANESİ” REKORLARA KOŞUYOR”

tarafından
314
ENGELLİ İSTANBUL MİLLETVEKİLİ AV. SERKAN BAYRAM  “BUĞDAY TANESİ” REKORLARA KOŞUYOR”

Engelli Milletvekili Serkan Bayram’ın hayatını konu alan “BUĞDAY TANESİ” filmi rekora koşuyor. 5 Mayıs’da Netfix’te gösterime girecek olan Buğday tanesi filmi Dünya engelliler haftası 10 Mayısta tekrar sinemalarda gösterime girecek. Bir hafta vizyonda kalacak film yurt dışı gösterilerinde büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Yoğun bir tempo içinde olan Milletvekili Av. Serkan Bayram Buğday Tanesi filminin rüzgârının geçmeyeceğini ve her sene yıllarca defalarca dünyada ki tüm engellilere örnek teşkil edeceğini ve gerçek bir hayat hikâyesi olmasının filmi daha da öne çıkardığını belirtti. 3 Aralık Dünya Engelliler günü vizyona girerek büyük ilgi çeken film 2023 yılı itibariyle birçok ödülle de onurlandırılmaya devam ediyor. Haziran’da Almanya’da 23. Yapılacak Frankfurt film festivalin de özel gösterim ve ödüle layık görülecek.

Türkiye’de önümüzde ki aylarda düzenlenecek film festivallerinin gözde filmleri arasında gösterilen Buğday Tanesi güncelliğini korurken okullarda gösterime devam ediyor. Engelli Milletvekili av. Serkan Bayram tüm engellilere umut olurken filmin devamının çekileceğini ve hayatının sadece on da birini beyaz perdeye aktardıklarını belirtti. Bu sene için de senaryosunu tamamlayarak Buğday Tanesi 2 filmi engelli vatandaşlarımıza umut olmaya kendilerine olan güvenin daha da artmasına devam edecektir.

Filmden hemen sonra Buğday Tanesi kitabını da piyasaya süren Milletvekili av. Serkan Bayram bugüne kadar kitabına olan ilgiden çok memnun Türkiye ve Avrupa’yı karış karış dolaşarak yoğun programında kitabını sevenlerine imzalayarak dağıtan engelli milletvekili bugüne kadar en az 500 bin kitap dağıtıldığını bunların önemli bir bölümünde kitapçılarda satıldığını belirtti.

Bu ilgi ve alakanın katlanarak büyümesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten av. Serkan Bayram şimdi işinin daha zor olduğunu ve üstlendiği sorumluluğun farkında olduğunu söyledi. Engelli bireylere iş imkânları, sosyal alanlar, tedavileri ve tabi ki önemli ihtiyaçlarının karşılanacağı engelliler adına büyük bir Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi açılacağı müjdesi de veren Av. Serkan Bayram filminin ve kitabının birçok engellinin hayatına dokunacağını belirtti.

Gece gündüz demeden sağlığını da hiçe sayarak yoğu temposuna devam eden av. Serkan Bayram tıpkı filmi gibi Buğday Tanesi kitabının da ikincisini yazacağını hatta ön çalışmalara başladığını açıkladı. Bir yola çıktığını ve engelliler adına kendi hayatını beyaz perdeye vererek onların hayata dair inançlarına ve kendilerine olan güvenlerine kılavuz olduğunu buna da hayatı el verdiğince devam edeceğini söyledi. Bugün engelliler memur olabiliyorsa, bakan, hâkim, savcı olabiliyorsa işte bu bir “BUĞDAY Tanesinin” gerçek hayat hikâyesidir. Hayallerin gerçeğe dönüştüğü ve umut kapılarının açıldığı tüm engelli kardeşlerim adına atılmış bir cesur yürek hikâyesidir.