ETİ Çocuk Tiyatrosu ilk özgün tiyatro oyunu Mutluluk Denince Akla’yı çocuklar ile buluşturuyor

tarafından
122
ETİ Çocuk Tiyatrosu ilk özgün tiyatro oyunu Mutluluk Denince Akla’yı çocuklar ile buluşturuyor

2000 yılından bu yana Edirne’den Hakkari’ye, Lefkoşa’dan Ankara’ya kadar yurtiçinde ve yurtdışında onlarca şehri dolaşarak 2,5 milyona yakın çocuğa ücretsiz oyunlarıyla tiyatro sevgisi aşılayan ETİ Çocuk Tiyatrosu, 12 bölümden oluşan, ilk özgün oyunu ‘Mutluluk Denince Akla’yı dijital kanallar üzerinden çocuklar ile buluşturuyor.. 

 

Mutlu olmak için sahip olunması gereken 12 temel bilgi ve değeri, eğlenceli ve eğitici bir şekilde çocuklara anlatmak üzere pedagog gözetiminde hazırlanan oyun serisi, profesyonel tiyatro sanatçıları tarafından sahnelendi. 15’er dakikalık bölümlerden oluşan ‘Mutluluk Denince Akla’ oyunu, her hafta yeni bir bölümü ile  EtiYoutube kanalından ve Blu TV’den  yayınlanacak.

 

OYUNUN HİKAYESİ

Hikayemizin tamamı Özgür'ün rüyasında geçer. Özgür, arkadaşları Deniz, Kerem ve Caner ile gidecekleri piknik için parktaki bankta onları beklerken uyuyakalır. Rüyasında karşısına farklı bir kıyafet içinde, elinde çeşit çeşit eski saatlerle dolu çantası olan «Mutlu Zaman Perisi» çıkar. Mutlu Zaman Perisi, Özgür’e sihirli bir saat hediye eder. Özgür, arkadaşları ile birlikte, her bölümde farklı maceralar yaşayarak mutluluk için gerekli olan on iki temel değeri keşfeder. Görevi ise her gün öğrendiği değeri saat 12’ye kadar sihirli saate söylemektir. Mutlu Zaman Perisi de her bölümde hayatın içinden farklı karakterlere bürünerek Özgür ve arkadaşlarına mutluluk değerlerini keşif yolculuklarında yardım eder.

 

 

ETİ EĞLENDİRİRKEN EĞİTECEK

Eğitici olduğu kadar çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak olan Mutluluk Denince Akla oyununda karakterler ise şöyle; Özgür; Herkese yardım eden, dürüst ve çalışkan bir karakter. Deniz; Spor yapmayı seven, sevgi dolu ve cesaretli biri. Caner; Teknoloji ve bilim konusunda kendini geliştirmiş, sakin ve çekingen bir karakter. Kerem; Meraklı, haylaz ve kurnaz. Mutlu Zaman Perisi; Fantastik bir karakter olarak zamanın koruyucusudur. Asıl amacı zamanında edinilmesi gereken bilgileri çocuklara öğretmek ve bu farkındalığın oluşması sırasında da her bölümde hayatın içinden farklı karakterlerin kılığına girerek onların yanında olmak, yol, yön bulmalarına yardımcı olmaktır.  

 

HER BÖLÜM ÇOCUKLARA YENİ DEĞERLER KATACAK

Mutluluk Denince Akla’nın ilk bölümünde yardımlaşma ve paylaşmanın önemi anlatılırken ikinci bölümde çevreyi ve doğayı korumanın önemi aktarılıyorl. Üçüncü bölümde sağlıklı yaşam için hareketli olmanın vurgulanacağı oyunun dördüncü bölümünde geri dönüşüm ve tasarruf, beşinci bölümünde hayvan sevgisi, altıncı bölümünde dostluğun önemi, yedinci bölümde yaratıcılık ve üretkenlik, sekizinci bölümünde içindeki gücü göstermenin insan hayatına katacağı güzellikler anlatılıyor. 

 

Dokuzuncu bölümünde vazgeçmemenin, üşenmemenin ve ertelememenin eğlenceli bir şekilde çocuklara anlatılacağı Mutluluk Denince Akla oyununun onuncu bölümünde empati, hoşgörü ve adil olmak, on birinci bölümünde başarmak için çalışmak, on ikinci bölümünde ise hayal etmenin gücü işleniyor. 

 

 

Künye Bilgisi: Yazan – Yöneten: Ünsal Sicilli

Müzik: Caner Anar

Dekor – Kostüm Tasarım: Evren Savaş

Oynayanlar: Aylin El, Ali Ulvi Gülşen, Dilara Akan Gülşen, Hüseyin Yıldırım, Yasin Akgül

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı