FilmBox Arthouse’da Uzak Doğu Rüzgarı

tarafından
75
FilmBox Arthouse’da Uzak Doğu Rüzgarı

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yayın yapan FilmBox Arthouse, 7. Sanat sinemanın unutulmaz eserlerini, efsane isimleri ve kült yapımları ekranlarımıza getirmeye devam ediyor.

Temmuz ayında FilmBox ArtHouse bizleri, Uzak Doğu sinemasında 50 yıla uzanan bir geziye çıkaracak. Birer klasik olmanın da ötesine geçip, kült mertebesine ulaşmış Çin ve Japon filmleri, bayram öncesinde, 8 – 13 Temmuz tarihlerinde FilmBox Arthouse ekranlarına Uzak Doğu esintisi getirecek.

Elveda Cariyem (Farewell my Concubine) – 8 Temmuz Perşembe – Saat 23:00

Perşembe gecesi ekrana gelecek film, Çin’in karışık zamanlarını ve bu zamanlarda yaşanan 70 yıllık bir dostluk öyküsünü anlatıyor. Dieyi ve Xiaolu birbirleriyle 1920'lerin Çin'inde ikisi de opera okulunda genç birer çaylakken tanışırlar. Arkadaşlarının hayatlarında olan önemli olaylar, sonucunda onların kaderlerini belirleyen önemli olaylarla kesişir.

Qiu Ju'nun Öyküsü (The Story of Qiu Ju) – 11 Temmuz Pazar – Saat 23:00

Pazar gecesi bizleri adalet temalı bir Çin Komedisi bekliyor. Filmin öyküsünde, hamile bir köylü kadın, köy şefinin kocasını kasıklarından tekmelemesi üzerine Çin bürokrasisinde tazminat arayışına giriyor.

Erken Gelen Yaz (Early Summer) – 12 Temmuz Pazartesi – Saat 23:00

Japon aktris Setsuko Hara'nın, Yasujiro Ozu yönetmenliğinde savaş sonrası Japonya'da Noriko adında bekar bir kadını canlandırdığı, her bir farklı evrenlerde geçen öykülerden oluşan bir üçlemenin parçası olan bu filmde Noriko, sağlam bir geniş aile ve birçok arkadaşa sahip genç bir kadındır. Çok mutlu görünmektedir ancak etrafındakiler 28 yaşına gelmesine rağmen halen evlenmemiş olması konusunda endişelidirler.

Kaplanın Kuyruğuna Basan Adamlar (The Men Who Tread on the Tiger's Tail) – 13 Temmuz Salı – Saat 23:00

Uzak Doğu sinemasında bir gezinti, Akiro Kurosawa’ya mutlaka bir saygı duruşu gerektirir. Salı gecesi bizleri, büyük ustanın muhteşem filmlerinden biri bekliyor. Filmin öyküsünde bir Japon general ve askerleri, düşmanın sınır devriyelerini aşabilmek için keşiş kılığına giriyorlar.

Filmbox Arthouse yayınlarına, seçkin TV platformları KabloTV Kanal 344 ve Vodafone TV Kanal 56 üzerinden ulaşılabiliyor. Filmbox Arthouse içeriklerine ayrıca FilmBox websitesi üzerinden bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor.

SPI International, FilmBox ArtHouse’un yanı sıra Türkiye’de yayın yapan diğer kanallarıyla da kaliteli yapımlar sunuyor. SPI International bünyesinde, ülkemizin yanı sıra 25 ülkede 30 milyon kişiden oluşan geniş bir abone kitlesine ulaşan keyifli filmlerin adresi FilmBox, popüler TV dizileri, gişe rekorları kıran Hollywood filmleri, yılların eskitemediği klasikler ve gibi farklı türlerde içerik sunuyor. FilmBox Extra, ağırlıklı olarak aksiyon ve gerilim türü filmleri ekranlara getiriyor. SPI International kanalları arasında, canlı karşılaşma heyecanı da sunan dövüş sporu kanalı FightBox, ödüllü belgeseller sunan DocuBox, dünyanın ilk HD moda kanalı olan FashionBox yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı