Fransa, helikopter endüstrisini desteklemek üzere prototip H225M ve VSR700 siparişi verdi

tarafından
69
Fransa, helikopter endüstrisini desteklemek üzere prototip H225M ve VSR700 siparişi verdi

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly, Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA) için sekiz adet ek H225M ve ikinci prototip VSR700 prototipi satın almak üzere yeni bir anlaşma imzaladığını duyurdu. H225M'ler Fransız Hava ve Uzay Kuvvetleri tarafından işletilecek. VSR700, insansız hava sisitemi ise Fransız Donanması için Naval Group ile beraber işletilecek. Bu sipariş Fransız hükümeti tarafından 2020 yılında açıklanan ulusal havacılık endüstrisini desteklemek amacıyla oluşturulan teşvik planının bir parçası olarak öne çıkıyor. Planda ayrıca Sécurité Civile için 2 adet H145, Fransız Milli Jandarması için ise 10 adet H160 Airbus Helicopters siparişi bulunuyor.

 

Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even, “Fransız hükümetine Stimulus planı aracılığıyla havacılık endüstrisine verdikleri destek için çok müteşekkiriz. Helikopter Fransız Silahlı Kuvvetleri için gerçek bir operasyonel ihtiyacı karşıladığından bu bir karşılıklı kazan-kazan durumu. Bu siparişler Airbus Helicopters'ın orta vade de iş güvencesi ve temel becerileri güvence altına almasını sağlıyor. “Fransız Silahlı Kuvvetleri artan oranda çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır ve H225M'in mükemmel menzili ve çok amaçlı kapasitesi sayesinde yurtiçi ve yurtdışındaki operasyonlarını geliştirecek verimli ve güvenilir bir varlık olacağına inanıyorum. Aynı zamanda VSR700 de çok önemli bir program olmakla birlikte Fransız Donanması'na son derece yetenekli bir otonom platform sağlayacak ve gelecekte Airbus Helicopters’in portföyündeki insansız sistemlerin önünü açacak." dedi. 

 

Havacılık endüstrisinin geri kalanı gibi, helikopter endüstrisi de Covid-19 salgından oldukça etkilendi. 2020 yılı, dünya pazarının 50 düştüğünü gösteriyor. Fransız hükümetinin desteği, önümüzdeki üç yıl boyunca Airbus Helicopters ve tedarikçileri için 960 çalışanın güvence altına alınmasına yardımcı olacak.

 

H225M helikopterlerinin ilk teslimatlarının 2024 yılında başlaması planlanıyor. Yapılacak teslimatlar, Hava ve Uzay Kuvvetleri’nin operasyonel ihtiyaçlarını ve Puma filosunun uzun süredir beklenen değişimini karşılayacak.

 

Çok yönlü bir konfigurasyon ve entegrasyona izin veren modüller sayesinde bu helikopter uzun menzilli savaş, arama kurtarma çalışmaları, tibbi tahliye operasyonları, kriz zamanlarında sivillere destek dahil olmak üzere çok çeşitli askeri görevlerde kullanılacak.

 

Hizmette olan 104'ten fazla helikopter ve bugüne kadar gerçekleştirilmiş 143.000'den fazla uçuş saati ile H225M, dünya çapında askeri görevler için savaşta kanıtlanmış, çok yönlü ve güvenilir bir askeri görev helikopteri olduğunu ispatlamıştır.11 tonluk helikopterin sunduğu temel operasyonel avantajlar arasında, Fransız ve Brezilya Hava Kuvvetleri tarafından test edilmiş olan uçuş sırasındaki yakıt ikmali kapasitesi yer alıyor.

 

Diğer gemi üstü hava araçlarıyla birlikte çalışmak üzere tasarlanan VSR700 insansız hava sistemi (UAS), Fransız Donanması için SDAM (Système de drone aérien de la Marine) programı çerçevesinde geliştirilmektedir. Hélicoptères Guimbal'ın Cabri G2'sinden türetilen VSR700, 500-1000 kg maksimum kalkış ağırlık aralığında insansız bir hava sistemi olmakla birlikte en iyi yük kapasitesi, dayanıklılık ve operasyonel maliyet dengesini sunuyor. VSR700, uzun süreler boyunca birden fazla tam boyutlu deniz sensörleri taşıyabiliyor ve düşük lojistik ayak iziyle bir helikopterin yanı sıra mevcut gemilerden çalışabiliyor.

 

VSR700'ün ilk prototipi ilk uçuşunu 2020'de gerçekleştirdi ve kısa süre önce uçuş grafiğini genişletmeye başladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı