Fundación MAPFRE’den uluslararası fotoğraf yarışması!

tarafından
78
Fundación MAPFRE’den uluslararası fotoğraf yarışması!

Fundación MAPFRE (MAPFRE Vakfı) tüm dünyadan fotoğrafçıları ilk kez düzenlediği, 25.000 euro ödüllü fotoğraf yarışmasına katılmaya davet ediyor. Ayrıca yarışmanın kazananı adına İspanya’da KBr Barcelona Fotoğraf Merkezi’nde Şubat 2023’te bir sergi düzenlenecek. 

Fundación MAPFRE, ilk kez uluslararası ölçekte fotoğraf yarışması düzenliyor. İki yılda bir yapılması planlanan KBr Uluslararası Fotoğraf Yarışması, tüm dünyadan fotoğrafçıların katılımına açık. Katılımcılar fotoğraf ve sanat dünyasında deneyimli en az 2 sanatçının referansı ile birlikte, daha önce bir yarışmaya katılmamış ve halka açık sergilenmemiş projeleriyle başvuru yapabilecekler. Yarışmanın son başvuru tarihi ise 10 Eylül 2021.

Yarışmanın kazananı 25.000 euro’luk ödülün sahibi olacak. Para ödülünün yanı sıra Şubat 2023’te İspanya’da bulunan KBr Barcelona Fotoğraf Merkezi’nde bir sergi düzenlenecek.  Sergi, hazırlanacak bir katalogla kamuoyuna da tanıtılacak. 

Yarışmanın jüri koltuğunda sanat dünyasının tanınmış dört ismi yer alıyor. Sanatçı, sanat eleştirmeni ve bağımsız küratör Carles Guerra, Archive Küratörü Michael Schmidt ve sergi küratörü Thomas Weski, Aperture İcra Direktörü Sarah Meister ve yazar, küratör, bağımsız danışman ve Bolonya merkezli MAST Vakfı’nın (Manifattura di Arti, Sperimentazione e Tecnologia) Küratörü Urs Stahel. Bu dört isme Fundación MAPFRE Kıdemli Fotoğraf Küratörü Carlos Gollonet de eşlik edecek.

Yarışmayla ilgili açıklamada bulunan Fundación MAPFRE Kültür Alanı Yöneticisi Nadia Arroyo, “Bu ödülle Fundación MAPFRE’nin sanatsal oluşumlara verdiği desteği pekiştirerek, kazanan kişiyi ulusal ve uluslararası sanat camiasında öne çıkarmayı amaçlıyoruz. Sunulan para ödülü, sergi fırsatı ve ilgili katalog ile kazanan fotoğrafçının kariyerine destek olmak istiyoruz.” dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı