Garanti BBVA Esnaf ve KOBİ’lerin iş süreçlerine değer katacak yenilikçi çözümlerini hayata geçirdi.

tarafından
64
Garanti BBVA Esnaf ve KOBİ’lerin iş süreçlerine değer katacak yenilikçi çözümlerini hayata geçirdi.

Garanti BBVA esnaf ve KOBİ’lerin nakit yönetimi ihtiyaçlarına fayda sunacak, dijitalleşme süreçlerine katkı sağlayacak yenilikçi çözümlerini tanıttı. GÖSAŞ Genel Müdürü Murat Çağrı Süzer ve Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, Garanti BBVA’nın KOBİ bankacılığı stratejisi ve bu kapsamda işletmelerin dijital dönüşümlerine rehberlik eden hizmetleri ile GÖSAŞ’ın bankanın POS müşterisi üye işyerlerine özel tasarladığı çözümler ve sunduğu avantajlar anlatıldı. 

 

Sibel Kaya: “Bankacılığın geleceğine bakıyor, KOBİ’lerin ticaretteki çözüm ortağı oluyoruz.”

Dijitalleşme sürecinin hız kazandığı günümüz dünyasında KOBİ’lerin ihtiyaçlarının ve önceliklerinin de değiştiğini vurgulayan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, KOBİ bankacılığı stratejileri ve hizmetleriyle ilgili şöyle konuştu: “Özellikle yaşamış olduğumuz pandemi süreciyle birlikte, KOBİ’ler için dijitalleşme, işlerini devam ettirebilmeleri açısından çok daha önemli ve öncelikli bir konu haline geldi. E-ticaret birçok sektörde geleneksel satış kanallarının önüne geçti. Böyle bir dünyada oyun dışında kalmamak adına, işletmelerin finansal ihtiyaçlarının yanında, çok daha farklı alanlarda desteğe, yönlendirmeye ihtiyaçları var. Son bir yıla dönüp baktığımızda, genel görünüm olarak KOBİ ve işletmelerin pandeminin etkisiyle cirolarının düştüğünü ve bu düşen cirolar içinde maliyetlerinin arttığını görüyoruz. Bu tablo içinde hemen her işletme nakit akışını efektif yönetmeye odaklanırken, birçoğu da fiziksel mağaza cirolarının azalmasıyla e-ticarete geçmeye ihtiyaç duyuyor. 

 

Biz de müşterilerini yakından tanıyan ve ihtiyaçlarını bilen bir banka olarak, bu dönemde tüm finansal ve finansal olmayan ihtiyaçlarında, deneyimli ekibimiz ve uzun yıllara dayanan tecrübemizle, KOBİ’lerin ‘çözüm ortağı olma’ anlayışıyla hareket ediyoruz. Bir anlamda bankacılığın geleceğine bakıyor; KOBİ’lerin finansal sağlığını gözeten, onlara yol gösteren, işlerini, hayatlarını kolaylaştıran, doğru zamanda, doğru tavsiye, yönlendirmeler ve desteklerle iş süreçlerine katkı sağlayacak bir çözüm ortağı olarak kendimizi konumluyoruz. Bu yaklaşımdan hareketle, Garanti BBVA POS sahibi her ölçekten işletmenin ihtiyaç duyduğu ürün veya hizmete ulaşacağı, bunları kullanırken sürdürülebilir fayda sağlayacağı ayrıcalıklar sunuyoruz. Türkiye genelinde ne kadar çok KOBİ’ye desteklerimizi ulaştırabilirsek, hem işletmelerin sürdürülebilirliğine hem de ekonomiye o kadar fazla katkı sağlayabileceğimize inanıyoruz.” 

 

Çağrı Süzer: “Yeni değer önerilerimizle işletmelerimize Garanti BBVA POS sahibi olmanın farkını ve avantajlarını yaşatacağız”

GÖSAŞ Genel Müdürü Murat Çağrı Süzer ise “Pandemi süreci, müşterilerimizin alışkanlıklarında önemli değişiklikleri tetikledi. Bu süreçte her 3 TL’lik harcamanın 1 TL’si sanal ortamda gerçekleşirken, son 1 yılda kartla yapılan temassız yapılan ödemelerin payı 27’den 49’a çıktı. Bu dönemde esnaf ve KOBİ’ler, müşterilerinin talep ve beklentilerine uygun olarak hızlı bir şekilde e-ticarete geçerken, satış kanalı olarak da interneti kullanmaya başladı. Bu süreçte GÖSAŞ olarak hem sürekli takip ettiğimiz verilerden hem de müşterilerimizden aldığımız geribildirimlerden esnaf ve KOBİ’lerimizin 3 ana trend ve ihtiyaca odaklandığını görüyoruz. İşletmeler öncelikle maliyetlerini azaltmak, kısa dönemli nakit ihtiyaçlarını karşılamak ve e-ticarete geçişte desteğe ihtiyaç duyuyor. Biz de bu kapsamda Garanti BBVA POS müşterilerine özel ve bu ihtiyaçlarında cevap verecek bir program geliştirdik. Program kapsamında iş yerlerimizin maliyetlerine yardımcı olacak 20 kadar kampanya ve iş birliği oluşturduk. Bu iş birlikleri kapsamında, sektöründe önde gelen firmalarla entegrasyonlar yaparak, POS sahiplerimizin başka bir kanalda göremeyeceği fırsatları sunmak ve bu yolla maliyetlerini düşürmeyi hedefledik. Garantibbvapos.com.tr adresine giren müşterilerimiz, ayda 3.000 TL’ye varan Bonus ve indirimlerden nasıl faydalanacağını kolaylıkla görebiliyor. Diğer taraftan ticari kredi kartı sahibi POS müşterilerimize 10.000 TL’ye kadar faizsiz ve ücretsiz ekstre erteleme ile 5.000 TL’ye kadar faizsiz ve ücretsiz Taksitli Nakit Avans fırsatı sunuyoruz. Ayrıca e-ticarete geçiş süreçlerinde ihtiyaç duyacakları alanında en yetkin firmalarla onları bir araya getiriyor ve bu iş birliklerinde 50’lere varan indirim imkânı sağlıyoruz. Her ay sürekli gelişecek ve zenginleşecek tüm bu değer önerileriyle, esnaf ve KOBİ müşterilerimize Garanti BBVA POS sahibi olmanın farkını ve avantajlarını yaşatacağımıza, iş süreçlerine önemli katkı sağlayacağımıza inanıyorum.” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı