GCA 20-23 Ekim’de İstanbul Tüyap Avrasya Ambalaj Fuarı’nda

tarafından
94
GCA 20-23 Ekim’de İstanbul Tüyap Avrasya Ambalaj Fuarı’nda

Gürok Holding şirketlerinden ve cam ambalaj sektörünün öncülerinden GCA, bu yıl 20-23 Ekim tarihlerinde 26.’sı düzenlenecek olan Tüyap Avrasya Ambalaj Fuarı’na katılarak yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerini ağırlayacak. GCA, kurulduğu yıldan itibaren katılımcısı olduğu, gıda ve içecek sektörleriyle ambalaj endüstrisinin tüm paydaşlarını bir araya getiren fuarda, ziyaretçilerini 5. salon 522 no’lu standında misafir ederek ürün ve hizmetlerinin yanı sıra yeni fabrika yatırımlarıyla ilgili bilgilendirecek.

 

“Yeni fabrika yatırımlarımızla potansiyel iş birliklerini değerlendireceğiz”

GCA Genel Müdürü Dr. Abdullah Gayret, Avrasya Ambalaj Fuarı’nın ambalaj endüstrisi için en değerli organizasyonlardan biri olduğunu vurguladı. Fuarın geçtiğimiz yıllarda 50 ülkeden 1.000’den fazla firma ve firma temsilciliğinin yanı sıra 8 bini yabancı olmak üzere 60 bini aşkın ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “GCA, 40’tan fazla ülkeye yaptığı ihracatla, ulusal ve global yarışmalardan ödüllerle dönen cam şişe ve kavanoz tasarımlarıyla cam ambalaj sektörünün önemli oyuncularından biri olmaya devam ediyor. Geçen sene pandemi nedeniyle ertelenen ve bu sene hibrit olarak 26. kez düzenlenen Avrasya Ambalaj Fuarı'nı büyük heyecanla bekliyorduk. Her yıl ambalaj endüstrisinin önemli firmalarını ve gıda ve içecek sektör profesyonellerini bir araya getiren fuar süresince yurt içi ve yurt dışından gelen  misafirlerimizi standımızda ağırlayacağız. Yeni web sitemiz ve standımızdaki dijital platformlar üzerinden ziyaretçilerimize farklı deneyimler yaşatmayı planlıyoruz. Aynı zamanda yeni fabrika yatırımlarımız hakkında ziyaretçilerimizi bilgilendirerek potansiyel işbirliklerini değerlendirmek istiyoruz.

 

Şirket olarak ülke ekonomimiz için katma değer yaratmayı görev biliyor, yatırımlarımıza aralıksız devam ediyoruz. Geçtiğimiz şubat ayında Kütahya 1. OSB’de ikinci fabrikamızı devreye aldık ve 420 ton olan günlük üretim kapasitemizi, ilave ettiğimiz 400 tonla yaklaşık iki katına çıkardık. Bu süreçte istidam ettiğimiz çalışan sayısını da 100 artırarak 500 kişiye ulaştırdık. Çok kısa bir süre önce de 2022 yılında 3.’sünü, 2023’te de 4.’sünü tamamlama hedefiyle beyaz (flint)  ve yeşil (renkli) cam ambalaj üretimleri yapacak iki yeni fabrika yatırımımızı duyurduk. Yeni fabrikalarımız, 500’er tondan toplam 1.000 ton günlük üretim kapasitesine sahip olacak. Bu iki fabrika yatırımımızla pazarı tek başımıza  16 büyüterek Türkiye’nin ikinci büyük cam ambalaj üreticisi olacağız “ dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı