Gelecek Selçuklu Halkın Sesi Olmaya Devam Ediyor

tarafından
65
Gelecek Selçuklu Halkın Sesi Olmaya Devam Ediyor

Gelecek partisi Selçuklu İlçe Başkanı Osman Başaran: “Selçuklu ilce teşkilatı olarak "Sadece seçim zamanı değil, sadece oy istemek için değil, her zaman halkla iç içe olacağız. Biz halkız, halk GELECEK!" sloganı ile her hafta bir mahallemizi ziyaret ediyoruz.” Dedi

“Bu hafta da Meydan, Sızma ve Çaltı mahallerimizi ziyaret ettik ve hemşehrilerimizin sorunlarını dinledik.” Diyen Başaran; Ama tam anlamı ile "bir dokun bin ah işit" durumu oldu. Dedi ve sözlerine şöyle devam etti…

Hobi bahçesi sahibi vatandaşlarımız Selçuklu belediyesinin uygulamaları nedeniyle çok ciddi mağduriyet yaşadıklarını beyan ettiler.

Görüşlerini aldığımız vatandaşlar

"Bu bahçeleri emlak satış sitelerinde ve sosyal medyada gördüğümüz ilanlar vasıtası ile aldık, bize satan kişilerin bu tapuları devletin tapu müdürlükleri vasıtası ile aldılar, tapu müdürlükleri vasıtası ile küçük bağımsız bölümler haline getirdiler ve yine aynı tapu müdürlükleri vasıtası ile bize sattılar" derken şu şekilde devam ettiler. " Tapu devrini aldıktan sonra belediye tarafından kapı numaralarımız verildi ve hatta su aboneliği bile yapıldı. Ancak şimdi belediyemiz gönderdiği yazı ile bizlere 11 Temmuza kadar süre verdi ve bu süre içerisinde bahçelerimizde bulunan küçük prefabrik yapıları kaldırmaz isek gelip yıkacaklarını belirttiler. Biz burada kendi halinde ekip diken insanlarız. Hele pandemi sürecinde doğa ile baş başa ve toplumdan izole olmanın çok daha önem arz ettiği herkesin malumudur. Biz bahçelerimize havuzlu villa ya da ev falan yapmadık. Sadece hava şartlarından korunacak ve eşyalarımızı saklayacak kadar prefabrik yapılar yaptık. Bu yapılar arsamızın toplam metrekaresinin 10 undan bile daha küçük. Ancak belediye yetkilileri 1,5 metrekarelik tuvaletlerimizi bile yıkmamızı söylüyor"

Madem buraya bu kadar mütevazi yapıları yapmak bile yasaktı o zaman neden yetkililer bizim mağdur olmamıza çanak tuttular?

Madem bu yapılar yıkılacaktı

Neden bizi emlakçıların elinde mağdur ettiler?

Neden emlakçıların burayı alıp parsel parsel satmalarına ses çıkarmadılar?

Neden bu insanların verdikleri ilanlara müdahale etmediler? Bugün yıkılması muhtemel yapıların milli servet demek olduğunun farkında değiller mi?

Neden resmi makamlarca tapu devri yaptılar?

Neden biz bu yapıları yaptırırken gelip te yapmayın demediler?

Neden kapı numarası verdiler?

Neden abonelik yaptılar?

Ve vatandaşın böyle bir talebi olduğunu bildikleri halde kendileri bizlere hobi bahçesi alanı satmadılar/kiralamadılar da bizi emlakçıların kucağına ittiler?

Sonuç olarak bir sürü cezalar yazıldı. Devletimiz ile mahkemelik olduk ve yapılarımızı yıkmakla tehdit ediyorlar.

Bu işin çözümü mevcut yapılara (tek katlı ve maksimum 15 seviyesinde olmak koşulu ile) müsaade edilmesi ve bundan sonrası için belediyenin vatandaşlara hobi bahçesi alanı tahsis etmesidir. "

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı