Gemlik’te Truck Fest nefesleri kesti

tarafından
63
Gemlik’te Truck Fest nefesleri kesti

Gemlik Belediyesi ve Tırcılar tarafından ortaklaşa düzenlenen Truck Fest, 1 – 2 Ekim tarihleri arasında Gemlik İskele Meydanı’nda gerçekleşti.

 Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan festival birçok şehirden yaklaşık 60 tırın katılımıyla düzenlendi. Tırlar tarafından yapılan çeşitli görsel şovlar Gemliklilere sunulurken,  vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla bu anlar ölümsüzleştirildi.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Şoförler Odası Başkanı Mehmet Cessur, Nakliyeciler Dernek Başkanı Ercüment Altay, organizasyon sorumlusu Serkan Yılmaz ve Barış Köksoy ile birlikte tırları ziyaret ederek özellikleri hakkında bilgi aldı. Başkan Sertaslan tır şoförlüğünün zor bir meslek olduğunu ifade ederek, “Allah tekerinizi düz bastırsın. Kazadan beladan uzak yolculuklar diliyorum” dedi.

 

Nostaji rüzgârı

 

 Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda tırın katılımıyla gerçekleşen festivalin en dikkat çekici yanlarından biri de nostajik tır, kamyon ve kamyonetler oldu. İzgi Oto tarafından festivale getirilen 1983 model DODGE kamyon orijinalliği ile göz doldurdu. Sadece 2 bin kilometrede olan araç, gideceği yere çekici ile götürümesiyle dikkat çekiyor. 1980 model SCANİA tır, İNTER kamyon, BEDFORD ve DESOTO kamyonet diğer nostajik araçlardı.

 

Tırlardan görsel şov

 

Çeşitli marka ve model çok sayıda tırın katıldığı organizasyonda şovlar vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. Lastik yakma ve spin atma gibi görsel şovlarını yoğun katılımla yapan tırcılar, seyredenler tarafından alkış aldı.

 

 Kapanış Eypio’yla

 

İki gün boyunca Gemlik İskele Meydanı’nda düzenlenen festivalin kapanışı festivalde emeği geçenlere ve katılan şoförlere Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Mert Dimili plaket verildi. Kapanış ise ünlü rapçi Eypio tarafından yapıldı. Günah benim ve sen gibi çok sevilen şarkılarını binlerce kişinin katıldığı konserde seslendirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı