GoDaddy, küçük işletmelerin Ramazan Bayramı’nda web sitelerine bir online mağaza eklemeleri için dört sebep paylaştı

tarafından
88
GoDaddy, küçük işletmelerin Ramazan Bayramı’nda web sitelerine bir online mağaza eklemeleri için dört sebep paylaştı

GoDaddy, küçük işletmelerin Ramazan Bayramı’nda web sitelerine bir online mağaza eklemeleri için dört sebep paylaştı 

 

Türkiye’de Ramazan ayında pandemiyle ilgili alınan önlemlere dikkat çeken GoDaddy, bir online mağaza kurmanın küçük işletmelerin ve girişimcilerin profesyonel görünmelerine ve bayram alışveriş sezonu sırasında ve sonrasında işlerini devam ettirmelerine yardımcı olabileceğini belirtti. 

 

24 Nisan 2020 – Dünyanın dört bir yanındaki girişimcilerin online dünyada başarılı olması için gerekli araç ve yardımı sunan GoDaddy (NYSE: GDDY), küçük işletme sahibi ve girişimcilerin Ramazan Bayramı yaklaşırken web sitelerine online mağaza eklemeyi değerlendirmelerine yönelik sebepler paylaştı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği’nin (ETİD) geçtiğimiz yıl açıkladığı verilere göre Ramazan ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre online alışverişte yüzde 75’lik artış kaydedildi.[1] Bu yıl, Türkiye’de pandemiye bağlı olarak sokağa çıkma yasakları, seyahat sınırlamaları gibi uygulamaların devam etmesi de tüketicilerin yeniden bayram alışverişi için e-ticarete yöneleceğine işaret ediyor. 

 

GoDaddy Türkiye ve MENA Kıdemli Bölge Direktörü Selina Bieber konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Geçen yılın Ağustos ayında yayınladığımız GoDaddy 2020 Global Girişimcilik Anketi, pandemi ve beraberinde gelen kısıtlamalar nedeniyle, Türk katılımcıların yüzde 15’inin işlerinin büyümesine yardımcı olmak için web sitelerine bir online mağaza eklemeye karar verdiğini gösterdi. Pandemi ve beraberinde gelen kısıtlamalar devam ettiğinden, Türkiye’deki insanların bayram alışverişi için bir kez daha online mağazalara yönelmesi gerekecek. Bu da, küçük işletme sahipleri ve girişimciler için internette satış yapmayı bir seçenekten çok bir ihtiyaç haline getiriyor. GoDaddy olarak, işletmelerin online dünyaya adım atmalarına yardımcı olmak için entegre ürün ve hizmet planları sunuyoruz.”

 

GoDaddy’nin, küçük işletme sahipleri ve girişimcilerin web sitelerine online mağaza eklemeyi düşünmeleri için sunduğu dört sebep şöyle: 

 

Kendinizi rakiplerinizden farklılaştırın 

 

Web sitenizde bir online mağazanız olduğunda, galerinizin tasarımından fotoğraflarınızın formatına ve açıklamalarınızın uzunluğuna kadar ürünlerinizin nasıl sergileneceği üzerinde tam kontrole sahip olursunuz. GoDaddy WordPress E-ticaret Hosting, dünyanın en popüler açık kaynaklı e-ticaret çözümü WooCommerce ile entegre olarak, 75’ten fazla ücretsiz WooCommerce uzantısının yanı sıra 50.000’den fazla WordPress eklentisi ve 10.000’den fazla tema seçeneği ile işletmeniz için esnek ve benzersiz bir web sitesi oluşturmanıza olanak sağlıyor. 

 

Benzersiz bir satın alma deneyimi yaratın ve müşteri sadakati oluşturun 

 

GoDaddy’nin WordPress ve WooCommerce çözümü, web sitenize satın alma sürecini baştan sona tasarlayabileceğiniz bir online mağaza kurmanızı sağlayan bir platform sunuyor. Online pazar yerlerinden farklı olarak kendi kuracağınız web siteniz müşteri kitlenizi heyecanlandıran ve onlarla bağlantıda kalmanızı sağlayan çeşitli multimedya kaynakları içerebilir. Örneğin, üretim sürecinizi yansıtan videolar ya da müşteri görüşleri, özel kampanyalarınızı veya sezonluk özel indirimlerinizi duyuran pop-up bildirimler, işletmenizle ilgili son güncellemeleri paylaştığınız haber bültenleri ve markanızın benzersiz kişiliğini göstermenin en iyi yolunu bulabilmeniz için galeri seçenekleri gibi içerikler ekleyebilirsiniz. 

 

Bu şekilde, web siteniz kartvizitiniz olarak işlev görmenin ve deneyimlerinizi kitlenizle paylaşmanıza olanak sağlayan devamlı bir iletişim kanalı sunmanın yanı sıra tüm satın alma sürecine kişilik katmanıza yardımcı olur.  

 

Ayrıca, ürünlerin satılması ve gönderilmesi gibi lojistik faaliyetlerin üzerinde kontrole sahip olursunuz. Böylece ödeme yöntemleri, ürünlerinizi nasıl göndermek istediğiniz, iade politikalarınız ve müşteri soruları gibi konularda karar verme yetkisi sizde olur. 

 

Her yerde online satış yapın, her şeyi tek bir yerden yönetin 

 

Mevcut ve potansiyel müşterilerinize iyi bir alışveriş deneyimi sunmak, online satışlarınızdan daha iyi sonuç almanıza yardımcı olabilir. Güçlü pazarlama araçları ve esnek ödeme ve gönderim seçeneklerine sahip, şık tasarımlı bir online mağaza seçtiğinizden emin olun. Örneğin GoDaddy WordPress E-ticaret Hosting ile çeşitli ödeme seçenekleri; hediye paketi yapma ve benzeri özellikler sunan Ürün Eklentileri gibi birçok pazarlama seçeneği ve çok sayıda ödeme yöntemi gibi online işinizi daha kolay ve verimli hale getirmek için entegre edilmiş araçlara sahip olursunuz. Ayrıca site trafiğini artırmaya yardımcı olacak bir SEO aracı da elinizin altında olur. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı