Gültekin; “Hepimizin birer Atatürk olması gerekir”

tarafından
100
Gültekin; “Hepimizin birer Atatürk olması gerekir”

5. Edremit Kitap Fuarı’nda beşinci gün geride kaldı

 

5. Edremit Kitap Fuarı’nın beşinci günü geride kaldı. Edremit’in tarihi ve turizmini konuşulduğu beşinci günde Gazeteci Yazar Levent Gültekin, “Çocuklarımıza yaşanır bir ülke bırakabilmek için birlik olmamız şart. Yeni Atatürk beklemek yerine hepimizin birer Atatürk olması gerekir” dedi.

 

5. Edremit Kitap Fuarı’nın 5. Günü Gazeteci-Yazar Uğur Ulusoy’un “Haber ve Habercilik” konulu söyleşisi ile başladı.

 

5. Edremit Kitap Fuarı’nda Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Soykan, İş insanı Murat Bostancıoğlu, Yazar Fazıl Sayın, Tarihçi Sinan Kahyaoğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cumhur Dokur, dünden bugüne Edremit'te tarih ve turizmini tüm detaylarıyla anlattı. Konuklara plaketleri Fuar Koordinatörü Necdet Saraç tarafından verildi.

 

Türkiye'deki ilk konserini geçtiğimiz gün 5. Edremit Kitap Fuarı’nda veren Müzisyen, Yönetmen Erdal Şahin yoğun istek üzerine ikinci kez 5. Edremit Kitap Fuarı’nda Şeyh Bedrettin’ten Nazım Hikmet’e harika ezgilerle dolu müzikli bir söyleşi daha gerçekleştirdi.

 

Gazeteci, Yazar Levent Gültekin son kitabı Yaklaşan “Kasırga”yı okurlarına anlattı. Son 20 yılda ülkemizde yaşananlar, oynanan oyunlar ve bunların sonucunda gelecek olan “Kasırga”yı anlatan Gültekin, “Hepimizin tek bir ortak noktası var o da bu ülkenin evlatları olmamız. Yaklaşan kasırgayı durdurmak için, çocuklarımıza yaşanır bir ülke bırakabilmek için birlik olmamız şart. Yeni Atatürk beklemek yerine hepimizin birer Atatürk olması gerekir” dedi.

 

Katılımcıların büyük bir ilgiyle dinlediği söyleşinin ardından Gültekin’e plaketini Altınoluk Şube Sorumlumuz Mustafa Özkan takdim etti.

 

Şair, yazar, müzisyen kimliklerinin her birinde büyük başarı yakalayan Tuna Kiremitçi, 5. Edremit Kitap Fuarı’nda gerçekleştirdiği “Edebiyat Söyleşisi ve Müzik Dinletisi”nde sevenleriyle bir araya geldi. Kelimelerin tılsımını hem kaleminde hem müziğinde en iyi şekilde kullanan Kiremitçi, katılımcılara keyifli ve unutulmaz bir akşam yaşattı.

 

Herkesin hep bir ağızdan şarkılara eşlik ettiği buluşmanın ardından kitaplarını imzalamak üzere de okurlarıyla bir araya gelen Kiremitçi’ye plaketini Deva Partisi Edremit İlçe Başkanı Tevfik Çelik takdim etti.

 

Daima gerçeklerin peşinde koşan, dürüst gazeteci Saygı Öztürk “Gerçek Haber ve Gazeteci Olmak” konulu söyleşide okurlarıyla buluştu. Gazeteci Aydın Özdalga moderatörlüğünde gerçekleştirilen keyifli ve aydınlatıcı söyleşi büyük bir keyifle dinlendi. Söyleşi sonunda günü anısına Öztürk’e Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan tarafından plaket takdim etti.

 

Gazeteci, Yazar Barış İnce okurlarıyla bir araya gelerek “Köksüzler” kitabını anlattığı keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

 

Hepimizin ortak kaygıları olduğunu ve bunlardan birlikte kurtulabileceğimizi anlatan İnce, “Yarına inanmak, yarını düşlemek bugünden başlıyor. Çünkü yarına olan inanç, bir arada olarak mümkündür. Bugün hep birlikte buradaysak, hepimiz güzel yarınlara inanıyoruz demektir” dedi.

 

5. Edremit Kitap Fuarı’nın 5. Gününün son programında Gazeteci, yazar Sinan Akyüz “İki Kişilik Yalnızlık”ı anlattı. Akyüz, “Yargılama, yadırgama, kimseden ölesiye bir beklentide bulunma” dedi.

Söyleşinin ardından Akyüz’e plaketini Mustafa Anayurtlu takdim etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı