Güneydoğu’nun Kanaat Önderlerinden Onur İttifakı’na tam destek

tarafından
63
Güneydoğu’nun Kanaat Önderlerinden Onur İttifakı’na tam destek
Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kanaat önderlerinden tam destek aldı.
On dört günlük Güneydoğu gezisinde bölgenin önde gelen en saygın toplum ve inanç önderleri Onur İttifakı’na katılarak Yaşar Aydın’a destek verdi. Şanlıurfa, Mardin, Batman, Adıyaman, Şırnak, Diyarbakır ve Gaziantep’te bulunan kanaat önderlerinin davetlisi olan Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydın’a ilgi oldukça yoğundu.
Güneydoğu’da büyük bir inanç, samimiyet ve sevgi ile karşılaşan Yaşar Aydın, kanaat önderleri ve bölgenin ileri gelen aşiret liderlerinden yaşanılan sıkıntıları ve sorunları dinledi. Aydın, bu sorunların nasıl çözüleceğini, sorunların sebeplerinin ne olduğunu ve Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bu problemlerin ortadan kalkacağını ve bir daha asla benzer sıkıntıların yaşanmayacağının sözünü verdi.
 
Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydın yaptığı konuşmada, Anayasa’nın sil baştan yazılacağına ve ülkenin yönetim sisteminin insan odaklı olması gerektiğine de ayrıca vurgu yaptı. Bölgenin önde gelen isimleri ise Yaşar Aydın’ın sık sık Güneydoğu’yu ziyaret ettiğini ve bölge halkının her zaman yanında durduğunu ifade ederek teşekkür etti. Güneydoğu’nun saygın ve önde gelen isimleri Yaşar Aydın ve Onur Hareketi ile ilgili ise ayrıca şu ifadelere yer verdi:
 
 
“BİZİM KALBİMİZİ OKUYORSUNUZ”
 
“Biz çok acılar yaşadık. Mevcut siyasi yapıların artık hiç birisine güvenimiz yok. Kandırılmaktan yorulduk. Siz Güneydoğu’ya ısrarlı bir şekilde defalarca geldiniz. Her defasında bizlerle oturdunuz. Bizler sizi araştırdık. Siz yirmi beş sene önce ne söylüyorsanız bugün de aynısını söylüyorsunuz. Sanki bizim kalbimizi okuyarak konuşuyorsunuz. Aslında en başından beri bizim, bölge halkının beklediği de buydu. Oturun, bizi bir dinleyin ama yalandan değil, içtenlikle dinleyin. Bunu yapamadılar ya da yapmak istemediler, başka gördüler bizi ancak Yaşar Aydın bizi gerçekten anlayarak, can kulağıyla dinliyor. O yüzden bizler de tüm gücümüzle Sayın Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın’ın yanındayız”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı