Halk GYO 2021 Yarıyıl Finansal Sonuçları Açıklandı

tarafından
66
Halk GYO 2021 Yarıyıl Finansal Sonuçları Açıklandı

Gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.istikrarlı performansını sürdürerek, yılın ilk yarısında 17,8 milyon TL kâr elde etti ve aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine kıyasla 5,43 oranında artırarak 3,7 milyar TL’ye taşıdı.

 

Türkiye’nin farklı bölgelerinde kent estetiğini biçimlendiren yenilikçi projeler geliştiren, ayrıca konuttan ticari mülke, otelden ofise dek çeşitlilik içeren bir portföy oluşturan Halk GYO, güçlü mali performansını yılın ilk yarısında da sürdürdü. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi kapsamında 46 ve 34 katlı Halk Ofis Kuleleri’nin ve İzmir’de Evora İzmir projesinin inşasına devam eden Halk GYO, Bizimtepe Aydos ve Erzurum Şehristan Konutları’nda da son satışları yaparak, dairelerin anahtar teslimlerini tamamlama aşamasına geldi. 

 

Toplam hasılatını gayrimenkul satışı, kira ve finansal gelirden elde eden Halk GYO’nun 2021’in ilk yarısında net dönem kârı 17,8 milyon TL, aktif büyüklüğü ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla 5,43 oranında artarak 3,7 milyar TL olarak gerçekleşti. 

 

Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan, yılın ilk yarısında özelikle Evora İzmir Projesi’ne özel önem gösterdiklerini paylaşarak, “Evora, İzmir’in yeni yüzü olacak gözbebeği projelerimizden biri. İnşaat çalışmaları devam eden ve etap etap tamamlanacak olan bu projemizde satışlarımız ve güncel kampanyalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Projemiz; konut, ticari ve sosyal fonksiyonları bir arada barındıran karma bir proje olarak İzmir'de kent yaşamının önemli bir parçası haline gelecek” diye konuştu.

 

Sektör, pandemi sonrası döneme hazırlanıyor

Bülent Karan, Covid-19 aşılarının sağlayacağı rahatlama ile tüm kesimler açısından ekonomik ivmenin yeniden hız kazanacağını öngördüklerini söyledi. Karan, “Bu süreçte gayrimenkul sektörü pandemi sonrası oluşacak yeni resimde yerini almaya hazırlanıyor. Geçen yıl kamu bankaları öncülüğünde gerçekleşen uygun faiz oranlı kampanyalar sektöre hareketlilik getirmiş, konut stoklarının büyük ölçüde eritilmesini sağlamıştı. Şimdi aynı hızla yeni stokların oluşturulması önem taşıyor. Bu durum, sektörün inşaat tarafı için fırsat olarak değerlendirilebilir. Ancak arz eksikliği, gayrimenkul fiyatları üzerinde yükseltici baskı oluşturuyor. Döviz kurları ve hammadde fiyatlarındaki artış da maliyetlerde yukarı yönlü baskıya neden olurken, güncel faiz oranları gayrimenkuldeki hareketliliği sınırlayıcı etki yaratıyor. Tüm bunlar sektörün yeni dönemde odaklanacağı olgular olarak öne çıkarken, normalleşme ile birlikte piyasaların yeniden canlanacak olmasının, sektörün tüm oyuncuları üzerinde pozitif etki yaratmasını bekliyoruz. Yeni konut projelerinin devreye girmesi, pandemi sürecinin yaygın şekilde oluşturduğu durma-bekleme yaklaşımının aşılması, kentsel dönüşümü sürdürmenin gerekliliği ve artan nüfusun doğal ihtiyacı gibi fırsatlar, önümüzdeki dönemde gayrimenkul piyasasının hareketlenmesini beraberinde getirecektir” diye konuştu. 

 

 

Orman yangınları nedeniyle derin üzüntü içindeyiz

Türkiye’yi etkisi altına alan orman yangınlarına da değinen Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan, “Ülkemizin birçok bölgesinde çıkan ve ağır tahribata yol açan orman yangınlarından dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Yangın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Alevlerle mücadele eden itfaiye memurları, yardım görevlileri ve vatandaşlarımıza gösterdikleri cesaret ve azim için teşekkür ediyor, zarar görenlerin acısını paylaşıyoruz. İlettiği yardım malzemeleri ve kül olan alanların yeniden ağaçlandırılması yolunda sağladığı destekle her koşulda halkın yanında olduğunu gösteren ana hissedarımız Halkbank gibi biz de Halk GYO olarak ihtiyaç duyulan noktada halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı