Help Steps’teki ilk küresel insani yardım örgütü unıcef oldu

tarafından
75
Help Steps’teki ilk küresel insani yardım örgütü unıcef oldu

Her çocuğun, özellikle de en zor ve dışlanmış durumda olan çocukların yaşatılması, korunması ve gelişimi için çalışan, 190 ülkede güçlü bir varlığa sahip olan UNICEF, adımları iyiliğe çeviren ilk sağlık uygulaması Help Steps iş birliği yaptı. Artık Help Steps’i ücretsiz olarak telefonlarına yükleyen herkes, adımlarıyla Türkiye’de ve dünyadaki en zor durumdaki çocukların eğitim, korunma, sağlık ve sosyal ihtiyaçlarına destek olacak.

Kullanıcılarını sağlıklı yaşama yönlendirip adımları iyiliğe dönüştüren Help Steps sayesinde atılan adımlar, Türkiye’de çocuk haklarını desteklemek ve bireyler ile özel sektörden kaynak geliştirmek için çalışan UNICEF’e gönderilecek böylece kullanıcılar çocukların sağlığı ve eğitimine katkıda bulunacak.

190 ülkede çocuklar ve gençler için çalışıyor

190’dan fazla ülkede ve bölgede çocuklar ve gençlerin haklarını korumak için faaliyet gösteren UNICEF, Türkiye’de 1951 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Çocuk Haklarına Dair Sözleşmenin ışığında UNICEF, çocuk sağlığı, eğitim, çocukların korunması, temiz suya erişim, beslenme ve çocukların yaşamlarını etkileyen kararlara katılmalarına olanak sağlamak başta olmak üzere uzun vadeli, uluslararası gelişim programları yürütüyor. UNICEF, Türkiye dahil dünya çapında Covid-19’un bulaşmasını önlemek, dezavantajlı çocukları ve aileleri korumak, uzaktan eğitime erişimi artırmak için çalışıyor. UNICEF’in çalışmaları, gönüllü bağışlarla destekleniyor. Help Steps ile artık Türkiye’deki kullanıcılar da sadece yürüyerek çocuklar ve gençler için destekte bulunabilecek. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı