Hisar Okulları Kültür Merkezi, “Feyyaz Berker Klasik Müzik Konserleri” serisinin yeni sezondaki ilk etkinliği ile kapılarını açıyor

tarafından
64
Hisar Okulları Kültür Merkezi, “Feyyaz Berker Klasik Müzik Konserleri” serisinin yeni sezondaki ilk etkinliği ile kapılarını açıyor

Müzik kariyeri boyunca Maxim Vengerov ve Schlomo Mintz gibi ustalarla çalışan Can Özhan 4 Ekim’de Hisar Okulları Kültür Merkezi’nde sezonun ilk performansını gerçekleştirecek. Özhan’a ABD’nin en prestijli müzik okullarından biri olan The Juilliard School’da eğitim alırken; içlerinde Carnegie Hall ve Alice Tully Hall gibi konser salonlarının da bulunduğu birçok salonda oda müziği, duo ve orkestra piyanisti olarak konserler veren Çağdaş Özkan eşlik edecek.

 

Hisar Okulları yeni döneme müzik eşliğinde başlıyor. Toplumla sanat arasında bir kültür köprüsü kurmak amacıyla 2009 yılında okul bünyesinde hayata geçirilen Kültür Merkezi, öğrencilere klasik müziği sevdirecek, eğitim gördükleri veya seçtikleri enstrümanların iyi örneklerini izleyebilecekleri, aynı zamanda velilerin de çocuklarıyla katılabileceği klasik müzik ortamları yaratmak amacıyla 2018 yılında başlattığı “Feyyaz Berker Klasik Müzik Konserleri”ni 2022-2023 akademik yılında da devam ettiriyor. 

 

4 Ekim Salı günü saat 20.00’de gerçekleşecek sezonun ilk performansında Kültür Merkezi profesyonel müzik çalışmalarına Butik Konservatuvar Projesi kurucusu olarak başlayan, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan Filarmoni Orkestrası ve Milli Reasürans Oda Orkestrasının daimî üyesi, son dönemlerin yükselen yıldızı, keman sanatçısı Can Özhan’ı ağırlıyor. Akdeniz Oda Orkestrası ve Filarmoni Antalya Orkestraları’nın kurucusu olan Özhan; müzik kariyer boyunca Maxim Vengerov ve Schlomo Mintz gibi önemli kemancılarla çalıştı. Hisar Kültür Merkezi Atatürk Salonu’nda gerçekleşecek konserde piyanoda Çağdaş Özkan eşliğinde Mozart’dan Brahms’a sevilen klasiklerden bir seçki dinlenecek. Özkan ABD’nin en prestijli müzik okullarından biri olan The Juilliard School’da eğitim alırken; oda müziği, duo ve orkestra piyanisti olarak içlerinde Carnegie Hall ve Alice Tully Hall gibi konser salonlarının da bulunduğu birçok salonda konserler verdi. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı