Hitit’te Zafer Banaz-Menderes Ekibinin

tarafından
63
Hitit’te Zafer Banaz-Menderes Ekibinin

2021 Demir Berberoğlu Sezonu kapsamında düzenlenen Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası ikinci yarışı 47. Hitit Rallisi, 03-04 Temmuz tarihlerinde Kahramankazan Belediyesi destekleriyle, Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından organize edildi. 12 yıl aradan sonra doğduğu topraklara geri dönen organizasyon, 74 otomobil ve 148 sporcunun katılımıyla büyük çekişmeye sahne oldu.

Banaz-Menderes Şampiyona Liderliğini Sürdürdü

Zaman zaman yağan yağmurun özellikle lastik seçimi konusunda ekipleri oldukça zorladığı ralli, BC Vision Motorsport takımından Skoda Fabia R5 ile yarışan Buğra Banaz-Gürkal Menderes ekibinin zaferi ile sonuçlandı. Eskişehir'den sonra Ankara'da da birincilik kürsüsüne çıkan Banaz-Menderes ekibi bu yarışın ardından şampiyona liderliklerini sürdürdü. BC Vision Motorsport takımının bir diğer ekibi Burak Çukurova-Vedat Bostancı genel klasmanda ikinciliği elde ederken, Castrol Ford Team Türkiye'den Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı yarışı üçüncü sırada tamamladılar. Rallinin Takımlar Birincisi BC Vision Motorsport olurken, Markalar Birincisi ise Castrol Ford Team Türkiye oldu.

03 Temmuz Cumartesi günü Bilkent Otel önündeki start seremonisi ile başlayan rallide, ekipler iki gün boyunca toplam uzunluğu 334,6 kilometre olan asfalt zeminli parkurda kıyasıya bir mücadele sergiledi. 04 Temmuz Pazar günü Bilkent Otel’deki finiş podyumunda düzenlenen ödül töreni ile sonra eren organizasyonda, İki Çeker ve Sınıf 4 te Fiat Motorsporları takımından Fatih Kara-Bilge Ayan Fiat Egea ile birinciliğin sahibi oldu. Sınıf N'de Evofone Rally Team'den Buğra Can Kılıç-Yusuf Çalık, Mitsubishi Lancer EVO IX ile ilk sırayı elde ederken, Sınıf 3'te Castrol Ford Team Türkiye'den Erol Akbaş-Egemen Dural ülkemizde ilk kez parkura çıkan Ford Fiesta Rally3 ile birincilik kupasını kazandı. Sınıf 5'te ve Clio Rally Trophy Turkey klasmanında Çağlayan Çelik-Ufuk Uluocak Renault Clio Rally5 ile birinciliği kazanan olurken, bir diğer tek marka kupası Fiesta Rally Cup'ta ise Ford Fiesta R2 ile Serhan Türkkan-Koray Akgün zafere ulaşan ekip oldu. Rallinin genç pilotlar birincisi Emre Hasbay olurken, genç co-pilotlar birincisi Ali Emre Yılmaz, Kadın pilotlar birincisi Özlem Uludağ Gülcan ve Kadın Co-pilotlar birincisi de Özcan Söke ile yarışan Sevi Akal oldular.

Historic Klasmanında Üstünkaya-Tar İkide İki Yaptı

35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık Türkiye Historic Ralli Şampiyonası klasmanında Parkur Racing adına 1976 model Ford Escort MKII ile yarışan Üstün Üstünkaya-Kerim Tar hem birinciliği, hem de Kategori 2 birinciliğini kazanarak değerli puanları hanelerine yazdırdılar. Bu kategoride genel klasman ikinciliği ve Kategori 1 birinciliğini Murat 131 ile yarışan Levent Gür-Oytun Albayrak elde ederken, üçüncülük yine Murat 131 ile mücadele eden Özgür Yürük-Mehmet Serkan Şahiner ekibinin oldu.

Şevki Gökerman Kupası Galibi Tanrıverdi-Genç Oldu

47. Hitit Rallisi, aynı zamanda Rally Bodrum ve Evofone ESOK Rally ardından Şevki Gökerman Ralli Kupası'nın da üçüncü ayağıydı. Toplam 31 ekibin katıldığı kupada, Castrol Ford Team Türkiye'den Okan Tanrıverdi-Sevilay Genç Ford Fiesta R2 ile hem genel klasmanda, hem Kategori 2'de ilk sırayı elde ettiler. Şevki Gökerman Ralli Kupası klasmanında dereceye giren sporcuların ödüllerini, otomobil sporlarının duayen ismi Şevki Gökerman'ın eşi Duygu Gökerman verdi. İkinciliği aynı takımdan Ford Fiesta ST ile Emrah Ali Başo-Yasin Tomurcuk kazanırken, Bursalı ekip aynı zamanda Kategori 3'ün de birincisi oldu. Genel klasmanda üçüncü ve Kategori 4'te birinci GP Garage'dan Mitsubishi Lancer EVO IX ile Erhan Akbaş-Ersen Yıldız olurken, Kategori 1 birinciliğini  de Citroen Saxo VTS ile İzmirli İsmail Cabacı-İbrahim Cabacı kardeşler kazandı.

Hitit Rallisi Yeniden Doğduğu Topraklarda

Ödül töreninde bir açıklama yapan Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 12 yıllık aranın ardından Hitit Rallisi’nin yeniden doğduğu topraklara döndüğünü belirterek, “Gelecek yıl ve sonraki yıllarda Hitit Rallisi daha büyük da büyük bir organizasyon olacak. Yapacağımız çalışmalarla coğrafi olarak da otomobil sporlarına oldukça elverişli olan Kahramankazan'ımızı Türkiye’de otomobil sporlarının merkezi ve ralli tutkunlarının buluşma noktası haline getireceğiz. Ralliye katılan tüm sporcu ve takımlar ile yarışseverlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı ise Hitit Rallisi’nin Türkiye’nin en önemli yarışlarından biri olduğunu ifade ederek, “Hitit Rallisi, merkezine  geri döndüğü için mutluyuz. Bu organizasyona büyük destekleri olan Belediye Başkanımız Sayın Serhat Oğuz ve belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Çok başarılı ve büyük coşkuyla geçen bir yarış oldu. Hitit Rallisi’nin daha uzun yıllar Ankara’da kalmasını istiyoruz.” dedi.

Ankara Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Çağrı Nerkiz de, Hitit Rallisi’ni önümüzdeki senelerde de büyüterek devam ettirmek istediklerini belirterek, desteklerinden dolayı Kahramankazan Belediyesi ve Belediye Başkanı Serhat Oğuz'a, sponsorlar ve görev alanlara teşekkürlerini iletti.

Heyecan Yeşil Bursa'da Devam Edecek

Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası, 07-08 Ağustos tarihlerinde Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenecek olan 45.Yeşil Bursa Rallisi ile devam edecek. Orhaneli-Keles bölgesindeki asfalt etaplarda koşulacak olan yarış, aynı zamanda Türkiye Historic Ralli Şampiyonası  ve Şevki Gökerman Ralli Kupası'na da 0,8 katsayı üzerinden puan verecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı