İktidar ve muhalefet güneydoğu’da sıfırlanmış

tarafından
79
İktidar ve muhalefet güneydoğu’da sıfırlanmış

Türkiye’nin en saygın araştırma şirketi USESAM’ın Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş, Akdeniz ve Güneydoğu’da yapmış olduğu kapsamlı anket sonucunu kamuoyuyla paylaştı.

USESAM’ın çarpıcı raporunda özellikle Güneydoğu’da, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın neredeyse tamamen silindiğine yer verildi. Erdoğmuş’un raporunda ayrıca Güneydoğu’da yaşayan seçmeninin neredeyse yüzde 70’lik kısmının, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’na asla oy vermeyeceğini söylemesi ve yine HDP’nin de Güneydoğu’da artık bir varlığının kalmadığına ilişkin verilerin yer alması dikkat çekti.

“YENİ LİDER ARAYIŞININ ADRESİ YAŞAR AYDIN”

USESAM Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş raporunda ayrıca, Güneydoğu’da yaşayan seçmenin mevcut siyasi aktörlere güvenmediğini, yeni bir lider ve yeni bir adres arayışı içinde olduğunun da altını çizdi. Erdoğmuş, bu adresin Güneydoğu’da hızla popülaritesi artan ve ilgiyi üzerine çeken Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın olacağını, bu sonucu hem bire bir yapılan yüzlerce esnaf, sivil toplum kuruluşu, toplum ve kanaat önderleriyle görüşmelerinden hem de USESAM’ın yaptığı kamuoyu anket sonuçlarında gördüğünü vurguladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı