İl Başkanı Hasan Ekici Sordu: “Membasuyu İçmiyormuyduk?”

tarafından
75
İl Başkanı Hasan Ekici Sordu: “Membasuyu İçmiyormuyduk?”

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, geçtiğimiz haftalarda Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığına açıklanması için sorduğu “6 Milyon nerede ve Aslım Ormanı nerede?” sorularına bir yenisini daha ekledi ve su skandalını sordu

 

İl Başkanı Hasan Ekici yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

Öncelikle gelecek nesillere, Konyalımıza, ülkemize, paramızı yandaşlara peşkeş çekmeden lüzumu ve gerekenleri yansıtan, içinde yalan olmayan projeleri hayata geçiren bütün idarecilere teşekkür ederim. Bir Konyalı olarak sanıyordum ki çeşmelerimizden içtiğimiz sularımız membaa suyu. Tâki 12 Nisan 2021 ve 22 Nisan 2021 tarihlerindeki, Büyükşehir belediye başkanımızın yaptığı basın toplantısı ve sosyal medya paylaşımlarına kadar.

 

Evet çok fazla geriye gitmeden sizlerin de hatırlayacağı gibi sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim ALTAY 2018-2019 yıllarında yerel ve ulusal medyaya “Konya’da çeşmelerde membaa suyu akmaya başladı, artık hiç kimsenin damacana ve arıtma suyu kullanmasına gerek kalmadı, yeraltından su çeken pompaları iptal ediyoruz.” gibi açıklamalarla reklamını yapmaya başladı. Ardından ulusal gazetelerde Büyükşehir Belediye Başkanımızın boy boy fotoğrafları ile haberleri yayınlanmaya başladı;

 

 

Başkan Uğur İbrahim Altay, “Torosların sularının şebekeye verilmesiyle birlikte yeraltından su sağlayan pompaların iptal edilmeye başlandığını da söylemişti.” Altay, “Bugün itibariyle 120’ye yakın pompanın artık yeraltından su çekmesi iptal edilmiş olacak. Yılsonu itibariyle de 239 pompa hattan çıkarılacak ve böylece çok ciddi bir enerji tasarrufu sağlayacağız.  Bugün inşallah şehrimizin yüzde 20’sine suyu vermiş olacağız. Bir hafta içinde yüzde 50’sine, yılsonu itibariyle de şehrin tamamına memba kalitesinde bir suyu vermiş olacağız” diyerek milletvekilleri, il başkanı ve ilçe başkanları ile tanıtım yapmışlardı.

 

Buraya kadar her şey çok güzel,  gelelim 12 Nisan 2021 Pazartesi günkü Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın 2 yıllık değerlendirme toplantısına.

 

Başkan Altay basın mensuplarına anlatıyor “Geçtiğimiz 2 yıl içerisinde 80 ayrı sondaj çalışması tamamladık. Bu yıl 40 kuyu daha açmayı planlıyoruz” sayın başkan daha sonra 21 Nisan 2021’de sosyal medya hesaplarından da bunu duyurmaya başladı.

 

Şimdi Gelecek Partisi ve bir Konyalı olarak soruyoruz.

 

1)      Bu 120 kuyu il merkezi için mi yoksa ilçeler için mi açıldı? Kuyular nerelere açıldı?

2)      2018 yılı sonu ve 2019 yılından bu yana çeşmelerimizden memba suyu akmıyor muydu?

3)      3. etabını da bitirdik dediğiniz Mavi Tünel projesinin yoksa hala 3. etabı bitmedi mi?

4)      50 yıllık su ihtiyacımızı karşılayacak Mavi Tünel projesini eksik mi yapıyorsunuz?

5)      Bu kuyulardan tarımsal sulamaya destek veriyor musunuz?

6)      İçme suyu yeterli gelmiyorsa yeni kuyu açmak yerine 2018’de kapattığınız 120 kuyuyu tekrar faaliyete geçirmek daha az masraflı olmaz mı? 

 

Sayın Belediye Başkanımız geçtiğimiz günlerde 6 milyonluk sosyal yardım parasında açıklama yaparken bizi takip etmeye devam edin demiştiniz. Konya halkımız adına sizi ve faaliyetlerinizi yakından takip ediliyoruz. Güzel faaliyetlerinizin destekçisi olacağız, yanlışlarınızı da kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Şeffaf ve hesapverebilir bir belediye yönetimi istemek hemşehrilerimizin temel haklarındandır.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı