İleri Teknoloji Systemair VRF Ürünleriyle Maliyet ve Zaman Tasarrufu Sağlanıyor

tarafından
78
İleri Teknoloji Systemair VRF Ürünleriyle Maliyet ve Zaman Tasarrufu Sağlanıyor

İklimlendirme sektörünün öncüsü Systemair HSK, VRF ürünleriyle sektörde fark yaratıyor. Ürünlerinin sağlamlık, kompakt yapı, sessizlik ve verimlilik özellikleriyle ön plana çıktığını belirten Systemair HSK Genel Müdür Yardımcısı Serkan Gündüz, sistemin esnekliği sayesinde tesisin kullanım amacının değişmesi durumunda hızla yeni koşula adapte edilebildiğini vurguladı. Satış sonrası hizmet altyapısıyla da çok güçlü olduklarını ifade eden Gündüz, Türkiye’nin ve Avrupa’nın her bölgesine servis imkânı sağladıklarını söyledi.   

 

İklimlendirme sektörünün teknoloji öncüsü Systemair HSK; konfor, hijyen ve endüstriyel alanlar başta olmak pek çok sektörde iç mekânların hava kalitesini artırıp insanlara taze hava sağlama misyonuyla çalışıyor. Havalandırma ve soğutma alanında merkezi sistem ve VRF tüm uygulamalar için uygun çözüm ve ürünler sunan Systemair HSK, bu sistemleriyle çok sayıda projeye katkı sağlıyor. Systemair HSK Genel Müdür Yardımcısı Serkan Gündüz, son yıllarda hızla yaygınlaşan VRF sistemlerinin özellikleri ve sundukları çözümlerle projelere nasıl katma değer sağladıklarını anlattı.

 

Küresel ısınmanın neden olduğu iklim değişiklikleri ve ülkemizin bulunduğu iklim kuşağı nedeniyle yaşam alanlarında soğutma ihtiyacının her geçen gün arttığını söyleyen Serkan Gündüz, şu bilgileri paylaştı. “İklimlendirme uygulamalarında sistem seçilirken projenin bulunduğu iklim koşulları, binanın mimari özellikleri, tesisin kullanım amacı, yoğunluğu gibi birçok parametrenin değerlendirilmesi gerekiyor. Systemair HSK olarak havalandırma ve soğutma alanında merkezi sistem ve VRF tüm uygulamalar için uygun çözüm ve ürünler sunuyoruz. VRF sistemlerinin işletilmesi oldukça kolay olup ayrıca ısıtma-soğutma için ek bir ekipmana ihtiyaç bulunmuyor. Ofis, otel ve okul gibi projelerdeki farklı yaşam alanları, VRF sisteminde ayrı ayrı şartlandırılabiliyorlar. Sistem esnek olduğu için tesisin kullanım amacının değişmesi durumunda hızla yeni duruma adapte edilebiliyor.”

 

“Fark yaratan VRF çözümlerimizle iş ortaklarımıza en iyiyi sunuyoruz”

Systemair VRF ürünlerinin sağlamlık, kompakt yapı, sessizlik ve enerji verimliliği özellikleriyle ön plana çıktığını söyleyen Gündüz, sözlerine şöyle devam etti: “Ürünlerimizin en önemli özelliklerinden biri de zorlu çalışma şartlarında kompresörlerimizdeki ısıtma ve soğutma kapasitesini arttıran EVI teknolojisiyle sıcaklık ayarlamasını otomatik olarak yaparken en üst düzey konfor ve ekstra verimlilik sağlayan üstün enerji kontrol sistemi. DX bataryalı klima santrallerimizle paket olarak sunduğumuz VRF dış ünitelerimiz ile tek bedende 90kW’a kadar çıkabilmek mümkün. Sessiz ve daha ince tasarımlı iç ünitelerin bulunduğu SYSVRF2 serisi VRF grubumuzla verimlilik değerlerinde avantaj sağlarken geniş kapasite aralığı, buhar enjeksiyonlu kompresör, enerji yönetim sistemi, otomatik gaz şarjı ve otomatik gaz toplama özelliği, güç koruması ve iki kademeli ara soğutma imkânı sunuyoruz. Otomasyon çözümlerimizdeki gücümüz ve kullandığımız ileri teknoloji AHU-Kitler sayesinde de bu tip klima santralleri bulunan sistemlerde kusursuz işletme imkânı sunuyoruz. İş ortaklarımız bu sayede otomasyon dahil tüm büyük sistemi tek tedarikçiyle çözebiliyor. Böylece hem zaman hem de işletme maliyetinde tasarruf sağlanıyor.”

 

“Avrupa ve Türkiye’de önemli projelere imza atıyoruz”

VRF ve VRF dışındaki merkezi iklimlendirme sistemlerinin kullanım oranı hakkında bilgi veren Gündüz, sözlerine şunları ekledi: “Türkiye’de konut dışı projeler değerlendirildiğinde VRF dışı sistem kullanımı hâlâ çok yüksek. Kısaca bahsetmek gerekirse, projelerde kullanılan m2 cinsinden alanın yüzde 70’inin sulu sistemler ve klima santralleriyle şartlandırıldığını söyleyebiliriz. Kalan yüzde 30 ise VRF sistemi veya VRF ile entegre DX bataryalı klima santralleri ile şartlandırılıyor. VRF’nin projelerdeki payı her geçen gün artarken mekânlardaki taze hava ihtiyacını karşılayan kompakt ve modüler klima santralleri her zaman kullanılmaya devam ediyor. Ülkemizde yapılan yatırımların daha çok konut, sağlık ve eğitimde olduğu son birkaç yıllık dönemde, iç hava kalitesi ve iklimlendirme konusunda daha fazla bilinçlenme ve soğutmada kullanılan ekipmanlardaki teknolojik gelişmelerle birlikte VRF sektörü büyümeye devam ediyor.

 

VRF sistemlerimizle son yıllarda özellikle kamu projelerinde de sıklıkla yer alıyoruz. VRF sistemleriyle yer aldığımız bazı projelerden örnekleri şöyle sıralayabilirim. Konya Şehir Hastanesi, İstanbul Sancaktepe Pandemi Hastanesi, İbni Haldun Üniversitesi, İzmir Göztepe Stadyumu, Aydın Söke Kipaş Kâğıt Fabrikası, İzmir Novada AVM, İstanbul Finans Merkezi İlbank Binası, Darülaceze Hizmet Binası, Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı ve YDA Center Ankara.”

 

Satış sonrasında da geniş servis ve destek ağıyla hizmete devam

Satış sonrası servis altyapılarıyla da çok güçlü olduklarını dile getiren Serkan Gündüz, sözlerini şöyle tamamladı: “Avrupa’nın hemen her ülkesinde satış ve servis organizasyonumuz bulunuyor. Almanya ve Türkiye’deki dağıtım merkezlerimizde tuttuğumuz yüksek miktardaki stoklarımız sayesinde de teslimat sürelerini minimuma indiriyoruz. Türkiye’de her bölgede servis süpervizör altyapımız bulunuyor. Uzman ekiplerimiz, sistemlerin devreye alınması sırasında ve saha kontrollerinde yetkili servislere eşlik ediyor. Servis ve destek ağımız oldukça geniş, her bölgede ulaşılabilir durumdayız.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı