İstinye Üniversitesi BB: İSÜ’den, “Online beslenme eğitimleri”

tarafından
239
İstinye Üniversitesi BB: İSÜ’den, “Online beslenme eğitimleri”

“MLPCareGrubu”nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kurulan ve 5 yıl gibi kısa bir zamanda; özellikle gerçekleştirdiği ARGE yatırımları, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ve uluslararası kurumsal ilişki ve projelerle dikkat çeken İstinye Üniversitesi (İSÜ), ilgi çekici bir KSS projesine daha imza atıyor.

Üniversitenin “Beslenme ve Diyetetik Bölümü” ve “Sürekli Eğitim Merkezi” tarafından, “Zeytinburnu Belediyesi Aile, Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)” iş birliğinde; toplumun beslenme konusundaki farkındalık düzeyinin geliştirilmesini amaçlayan online eğitim serisi projesi hayata geçiriliyor. Eğitim serisinin ilki, 21-25 Aralık 2020 tarihleri arasında düzenlenecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İSÜ Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, özellikle pandemi süreci ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle evlere kapanmak zorunda kaldığımız, evlerimizin okul ve işyerlerimiz haline geldiği böyle bir dönemde, sağlıklı beslenmenin çok daha hayati hale geldiğinin altını çizerek, “Bu konuda hedef kitlemiz ev kadınlarımızdır. Açıkçası toplumumuzun en cefakar kesiminden bahsediyoruz. Türk anneleri olarak, hem çocuk yetiştiriyoruz, hem evleri çekip çeviriyoruz hem de para kazanmak için çaba sarf ediyoruz.  Kısacası, her anlamda yaşamın odağındayız. Kadınlarımızın, annelerimizin farkındalığını artırmak, toplumun genelinin farkındalığını artırmak anlamına geliyor. Bu projeyi başka belediyelerle de gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Projenin nasıl işleyeceğine dair somut bilgiler de veren Elmacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Online gerçekleşecek olan eğitimlerimizden isteyen herkes ücretsiz olarak yararlanabilecek. Eğitimlerde; bağışıklık sistemimizi güçlendirecek beslenme önerileri, Koronavirüs’e karşı doğru beslenme, pandemi nedeniyle ortaya çıkan beslenme değişiklikleri ve aşırı beslenmeden korunma yöntemleri gibi konular değerlendirilecek.’’

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)