İyi partili kayış’tan urfalı merve’ye destek

tarafından
69
İyi partili kayış’tan urfalı merve’ye destek

“İYİ Kİ VARSIN MERVE”

İYİ Parti Malatya Kadın Politikaları Başkanı Arzu İmik Kayış, Şanlıurfa’da 13 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar’ın sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Şanlıurfalı, 13 yaşındaki hentbolcu Merve Akpınar, “İlk başladığımda sen kızsın, şort giyemezsin, erkeklerin yanında oynayamazsın diyerek beni dışladılar. Sonra ben de 'hayır ben neden oynamayayım' dedim. O zaman kendime bir söz verdim. 'Köyümdeki kız çocuklarının kaderini değiştireceğim' diye. Hem kendim çalışacağım hem kendi mesleğimi yapacağım hem de spora devam edeceğim ki onların o ön yargılarını yıkayım. Ondan hep spora devam ettim, hiç bırakmayı da düşünmüyorum.” sözleri Türkiye’nin gündemine oturdu. Minik Merve’ye birçok destek mesajı geldi. O destekten biri de İYİ Partili Arzu İmik Kayış’a aitti.

“CESARET VE AZMİN ÖRNEK OLACAKTIR”

İYİ Parti Malatya Kadın Politikaları Başkanı Arzu İmik Kayış, “Merve’miz konuşmasıyla ülkemizdeki bütün kız çocuklarının umudu oldu. 13 yaşındaki minik bir kızın kocaman yüreğindeki cesaret ve azim, zor şartlarda olan, baskı altında olan diğer herkese örnek olacaktır.  Merve gibi kızlarımızın inancı ve cesaretiyle hem karanlık zihinlere karşı mücadele direnci artıyor hem de spor çok daha güzelleşiyor. İyi ki varsın Merve” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı