Kars “Umut Parkı” 22 Nisan’da çocukların yüzünü güldürdü

tarafından
95
Kars “Umut Parkı” 22 Nisan’da  çocukların yüzünü güldürdü

SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi’nin doğum gününde başlattığı kampanyayla Mart ayında ilk adımı atılan Umut Parklarının ikincisi, Kars’ın Hisarönü İlkokulu’ndaki miniklerle buluştu

Hayali çocuklara sosyal fayda sağlamak ve başarılı olmanın sadece akademik gelişimden değil, yetenekten de ortaya çıkabileceği fikrini dünyaya yaymak olan SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, “Hayallerime dünya inandı” diyerek çocukların hayatlarında fark yaratmak için çalışıyor. 

Ece Çiftçi doğum gününde İyilik Paylaş Platformu üzerinden başlattığı kampanya sayesinde toplanan bağışlarla Türkiye genelinde yüzlerce çocuğu oyun parklarıyla buluşturmayı hedefliyor. İlki Mart ayında Şanlıurfa’da açılan Umut Parkı’nın ikincisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aracılığıyla salgın koşullarının izin verdiği şekilde 22 Nisan’da Cemer Kent Ekipmanları’nın sponsorluğu ile Kars’ın Digor ilçesinde yer alan Hisarönü İlkokulu’nun öğrencileri ile buluştu.

Çocukların oyun oynama hakkının yeme, içme ve barınma gibi temel ihtiyaçlar arasında görülmesi gerektiği inancıyla yola çıkan SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi ve çalışkan SosyalBen ekibi çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Çocukların oyun oynama haklarına ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın anlam ve önemine de dikkat çeken bu özel açılışta çocuklar “Umut Parkı” ile buluştu.

Doğum günü aracılığıyla başlayan serüvenin büyüyerek bir sponsor tarafından desteklenmesinin mutluluk verici olduğuna değinen SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi, “Öncelikle Umut Parklarını yaygınlaştırarak daha fazla çocuğu oyun oynama haklarına kavuşturmamızda verdiği destekten dolayı Cemer Kent Ekipmanları’na sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim. Çocukların oyun oynama haklarına kavuşmasının geleceğimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocukların akademik ve sosyal açıdan başarılı olması için enerjilerini doğru yerlere kanalize etmeleri gerekiyor. Bu sebepten oyun oynamak çocuklar için su, yemek ya da barınma gibi temek ihtiyaçları arasında yer alıyor. Oyun parkı olmayan okullara Umut Parkları kurmak ve bu parkları Türkiye geneline yaymak en büyük hedefim. Küçük yaşımdan beri en büyük amacım çocuklara ve gençlere gün geçtikçe artan fayda sağlamaktı. Her gün hikâyeme yeni anılar eklerken sağladığım faydayı da çoğaltmak beni son derece tatmin ediyor. Umut Parkları özelinde kurumsal ve bireysel olarak çok daha fazla destek alacağımıza inanıyorum”, dedi. 

Ece Çiftçi Hakkında:

SosyalBen Vakfı Kurucusu ve Gençlik Kooperatifi yaratıcısı Ece Çiftçi, 2012 yılında New York Üniversitesinin İletişim Becerileri programından mezun olduktan sonra sosyoloji lisans eğitimini tamamladı. Ardından Sosyal Projeler ve Sivil Toplum Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Şu anda Antropoloji doktorasına devam ediyor. 2013 yılında kurduğu SosyalBen Vakfı ile birlikte güzel çalışmalara imza atan Ece Çiftçi ulusal ve uluslararası pek çok platformda konuşmacı olarak yer aldı. Genç bir sosyal girişimci ve sosyolog olan Çiftçi, “Hayallerime Dünya İnandı” diyerek çıktığı bu yolda SosyalBen Vakfı ile 11 ülkeden 45.000’i aşkın çocuğa umut oldu. Ece Çifti, 2018’de ABD Dışişleri Bakanlığı’nın düzenlediği “Gelecek Vadeden Genç Liderler” töreninde ödül alan ilk Türk oldu ve dünya listesinde yerini aldı.. Aynı zamanda Forbes Dergisi’nin listelediği “Türkiye'nin en başarılı 30 yaş altı 30 genci” ve “40 Yaş Altı 40 İş İnsanı” listelerinde yer aldı. Ece Çiftçi her geçen gün toplumsal faydayı üst düzeye çıkaracak farklı sosyal girişim fikirleriyle büyümeye devam ediyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı